מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה קשהשרון14/05/2014
שלום,
בתי הבכורה בת 15 בקרוב. נערה מקסימה, נבונה ואחראית. הכירה לפני מס' חודשים נער באמצעות האינטרנט דרך מכר משותף. הסתבר לה שלנער בעיות התנהגות ועבר של התנהגויות פליליות ולכן הוא שוהה במסגרת לנערים עם בעיות התנהגות מתמשכות ונמצא בתהליך שיקומי. יש לציין שקיימת בנינו תקשורת פתוחה והיא שיתפה ועדיין משתפת אותנו בנושא. התנגדנו מאוד לקשר ואף ניסינו להסביר לה את מורכבות העניין, על כל היבטיו. אך היא בשלה, התעקשה להמשיך את הקשר בטענה שהנער "מקסים ולא מעורב יותר בשום דבר שלילי". בתחילה עוד קיווינו שהקשר יתפוגג מאליו ולא נקטנו באמצעים חריפים כמו איסורים נחרצים או אפילו לקיחת הטלפון מתוך מחשבה שהיא תמצא דרך אחרת ליצירת קשר אתו ועדיף שתגיע למסקנה לבדה תוך כדי שאנו ממשיכים כל הזמן להאיר את עיניה ולומר את דעתנו על הקשר. כיום הם עדיין בקשר. בעיקר טלפוני אך כ-3-4 פעמים הם נפגשו באזור מגורינו ולעתים בנוכחות חלק מחבריה שלדבריה "אוהבים אותו מאוד". היא חוזרת ואומרת שלא רוצה לוותר על הקשר כי טוב לה אתו, כיום נמצא במקום אחר מבחינת ההתנהגות ואף אמר לה שבשנה הבאה כבר עובר ללמוד במסגרת רגילה. היא גם אומרת לנו שמבינה את חששותינו אך גם שאנו שיפוטיים מידי כלפיו ולא מוכנים לקבל את העובדה שעובר שינוי. יש לציין שלאורך כל החודשים הללו נשארה אותה נערה מקסימה, תלמידה טובה ומשקיעה בלימודים, יוצאת עם חבריה, עובדת כבייביסיטר ועוד. אנחנו בדילמה קשה כיצד להמשיך ולנהוג. היא מבקשת ואף הוא כתב לנו שנסכים לפגוש אותו ולו פעם אחת. בעלי מתנגד לכך בתוקף ואני אמביוולנטית. אני אפילו חושבת שההתנגדות שלנו רק מחזקת יותר את הקשר בניהם ובמידה ונרפה מכך "האוויר ייצא מהבלון" ואם קיימים חלקים אחרים בקשר הם יבואו לידי ביטוי דווקא אז.
האם להסכים להיפגש אתו ולאפשר להגיע אלינו? עדיף שיפגשו מחוץ לטווח ראייתנו ושליטתנו? אולי אנחנו באמת שיפוטיים מידי ומדובר בנער שטעה בדרכו ומנסה להיכנס למסלול חדש? אני מאוד מעריכה את כנותה של בתי ולא רוצה לאבד זאת
אשמח מאוד לקבל ייעוץ בנושא. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/05/2014שרון בוקר טוב,
אני מעריכה מאוד את הדרך בה נקטתם עד כה! ואת הדיאלוג ביניכם לבין בתכם!!! אני גם מחזקת את ידיך שחשוב לא לאבד דיאלוג זה - מחד - ולשים לב לעובדה שהיא ממשיכה לתפקד ולשתף - מצד שני.
נראה שדעתכם חשובה לה מאוד, אך יחד עם זה היא בגיל בו היא מתחילה לבדוק קשרים (כולל רומנטיים) על פי הרגשתה ושיקול דעתה. לאור גילה הצעיר היא בהחלט עלולה לטעות, אך כדאי בו-זמנית גם להחזיק את המחשבה שעליה לקבל מרחב מסוים של חופש ושיקול דעת (ואפילו את הזכות לטעות!). כן, אני יודעת שזה מאוד קשה.
לאור דברים אלה אני מצדדת בעמדתך הסבורה שיש לפגוש אותו, לא להמשיך ללחוץ עליה, "לזרום אתה". אכן, אם תוכלו לעשות זאת ה"אויר יצא בהדרגה מהבלון". התנגדות נחרצת תעשה את ההיפך. קרי, תחזק את הקשר ביניהם ואת עמדתה.
לא כי מה שתאמרו לא חשוב לה אלא כי היא זקוקה לתהליך העצמאות והנפרדות הזה מבחינה נפשית.
להערכתי - הכנסתו הביתה אינה פשוטה אך הכרחית. דרכה היא תוכל לקבל גם מבט עליו - דרך הקשר אתכם - ויתבסס הדיאלוג ביניכם.
ובעיקר - יש לזכור - הרבה סבלנות...!
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון16/05/2014תודה רבה על ההתייחסות והייעוץ. עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)