מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץאפ20/05/2014
שלום אני רוצה לשתף כאן לגבי משהו קטן,מקווה שזה מקום מתאים
אז ככה, טיפה עליי- אני בן 19, עדיין לא בצבא אלא בדחיית שירות. אני הבכור בבית
ובאופן כללי זכיתי להיות מאוד מוכשר ולהצליח בדברים שאני רוצה ועושה, ולהיות אהוב על הסובבים אותי.
אני כותב את ההודעה כאן כשחודש וחצי אני לא מדבר עם אחותי, הקטנה ממני בשנתיים.
אני ארחיב כאן מעט עליה ועל היחסים בינינו, כי הסיפור הקונקרטי פחות חשוב להבנתי.
היא ילדה משקיענית, משקיעה והשקיעה מאוד בלימודים שלה בתיכון. גם היא אהובה על הסובבים אותה. כאשר היא רק החלה לגשת לבגרויות בכיתה י' היא עברה משבר מתמשך כתוצאה מלחץ (לא יודע מה צריך לפרט, אז אשאיר את זה כך) שגרם לה, ולנו לשבר. היא התגברה ב"ה והיא עוברת טיפול פסיכולוגי (אני לא יודע אם הוא קשור דווקא למה שהיה בכיתה י')
ויחד עם המון עזרה מאיתנו בשנתיים שעברו היא עברה את הבגרויות (המון הכוונה ל-המון. אני אישית לימדתי לדוג' במתמ' ובביולוגיה שזה מקצוע שלא למדתי, וכל אחד במשפחה למד איתה מקצוע אחר) היום, בכיתה יב' היא כבר גיבשה לעצמה את סגנונה והיא לומדת פחות או יותר עצמאית.
חסרונותיה (עד כמה הדבר מורגש מעבר למסגרת הביתית- אין לי תשובה על כך) הן
בהיותה "לא מודעת" לסובב אותה ובסוג מסויים של נרקסיזם במובן של אנוכיות, זאת ההרגשה שלי כמובן ולא איזו אבחנה. שוב, במישור הביתי ,הדבר מורגש לכולם כאן.
אבל עד כאן, כולם בסדר, דואגים, אוהבים וכו', בצורה בריאה- עליות ומורדות.
אישית מאוד דאגתי לה ואהבתי אותה בתור אחותי, מאז ומתמיד.
בכל אופן, אני אסיים במה שקרה, הוא שכחודש וחצי לאחר המון בקשות מצידי שתבוא איתי לקניון, וסירוב מצידה, שכן היא מסרבת תמיד לעזור לנו- היא בקשה ממני את התיק שלי וסרבתי בצורה מוחלטת בתור תגובה. והיא הגיבה בצורה גועלית. זה לא דבר חדש , אבל לא דיברתי איתה אז איזה זמן מסויים. באיזשהו שלב ה"פוגע" הפכה ל"נפגע" והיא ה"מחרימה" אותי . כמובן שהיא לא התנצלה, אלא ממשיכה כרגיל ופורחת.
ראו, עד כאן פרטתי יותר ממה שרציתי, ופחות ממה שצריך, על זה ואני אשמח לייעוץ ועזרה בקשר לכך. כי הריב כשלעצמו מפריע לי. אך העיקרי שאני רוצה לשמוע דעה חיצונית לגביו הוא אני:
הכוונה שלי היא להרגשה שיש לי כעת ולהתמודדות שלי עם מצבים כאלה-
מה שאני מרגיש עכשיו מורכב מחוסר הוגנות,הרגשת כפיות טובה כלפיי, רצון ל"החזיר" , וכו'
[אפרט כאן בקיצור שהיה לי עוד מקרה יחיד כזה עם חבר טוב מאוד - שכשלא דיברנו היו לי את אותן הרגשות,שנראה שהצד השני ממשיך כרגיל ופורח]
ובעיקר שני דברים:
1. אני לא מסוגל להתעלם מההרגשות שכתבתי לעיל. אולי זה דווקא מראה על בריאות, אבל הייתי רוצה להיות מסוגל להתעלם מכל זה ובמידה מסויימת "נרקסיזם" כזה משל עצמי- יכולת להתעלם ולהמשיך לפרוח כמוהם
2. הרגשה מאוד מאוד חזקה שהייתה אצלי בשני המקרים האלה היא שהצד השני פשוט 'עוקף אותי בסיבוב' ובעוד אני מדשדש מאחור הם רצים קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אפ20/05/2014אז אסיים בבקשה לשמוע את דעתכן על הקנאה הזו שאני מרגיש, ועל כך שאני לא יודע להתמודד בקרב הזה וכו'
היה עוד המון מקום לפרט עליי, על ההקשרים המסויימים שיש אבל זה כבר ארוך.
אז תודה לכן אם תקראו את כל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/05/2014שלום לך,
אתחיל בכך שמאוד התרשמתי מדבריך ומאופן ניסוחם. מהדברים עולה שאתה מכיר בכך שקשרים אנושיים הם דבר חשוב בחייך, ואתה מוכן להשקיע בהם (ואפילו מאוד). לאור ההשקעה הרגשית ובכל מובן אחר אתה חש נפגע וכואב כאשר יש קונפליקט כלשהו. קונפליקט שכאילו - בהרגשה שלי - משאיר אותך "מדמם", בעוד שהאחרים לכאורה ממשיכים את חייהם כרגיל.
עלי להודות שאיני רואה ב"חרם" כדרך התמודדות אלא כהימנעות ממנה. הוא נכפה עליך מצד אחותך היות שכנראה קשה לה ליצור דיאלוג לגבי הריב, ואני ממליצה לחשוב כיצד להפסיקו. להפסיקו במובן של ליצור שיחה על הדברים, אולי בהדרגה יותר מאחת, אך גם לצמצם את הנוכחות ואת הנדיבות כלפיה. זה יהיה לך קשה אבל הכרחי כדי שהיא תוכל ללמוד משהו על האופן בו היא כופה עצמה על אחרים, וכיצד כפייה זו גורמת לצמצום הנדיבות כלפיה.
פרט לכך, נראה שיש לך עולם מאוד עשיר ומלא התלבטויות. האם שקלת ללכת לשוחח עם מישהו? באופן טיפולי/ייעוצי? אני ממליצה. נראה לי שתקבל מכך המון.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפ21/05/2014כן, אני מרגיש באופן שתיארת את זה.
ומה בדבר ההתמודדות עם ההרגשה? והאם היא אכן שלילית? לכך לא התייחסת- אולי בגלל המסגרת של הפורום?
אני עוד כועס עליה אז אולי דרוש עוד זמן של הרגעות. קשה לי לחשוב מה אפשר לעשות.
ייעוץ ושיחה יתרמו לי?באיזה צורה? אבל תחת איזה נושא?
זה מסקרן כי בד"כ אני לא משתף אם אין סיבה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נלי שטיין22/05/2014בוקר טוב,
אני רואה יחסים של כעס וקנאה כרגשות הקיימים באופן הכי אנושי ועמוק בכל קשר, כולל קשרים קרובים מאוד. נדמה לי שאתה זקוק לסוג של "אישור" או תמיכה לרגשות אלה, אותם אתה פוגש בתוכך. אני שואלת את עצמי למה והאם הם מבהילים אותך... קל יותר לראות את עצמך כאח הטוב, המסור. אלה הם גם חלקים המצויים בך. אבל רגשות קשים יותר קשה לנו לשאת. הם מבהילים את כולנו.
זאת גם הסיבה שהצעתי לך אפשרות ללכת לטיפול. במסגרת תומכת ומקצועית אתה יכול "לפגוש את עצמך" בדרכים יותר עמוקות ומשמעותיות, לברר את רגשותיך ואת הדרכים בהן אתה רוצה לבחור כדי להתמודד עמם.
מקווה שנתתי לך סיבה טובה...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)