מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן מתבגר לפני גיוסמיכל26/05/2014
שלום רב,
בני הבכור לפני גיוס כמעט 18,הוא התקשה להשתלב בבית הספר,הוא אובחן עם קשיי קשב ובמהלך השנים נוספו בעיות בדימוי העצמי ובקשרים החברתיים,ארועי אלימות בבית הספר ובבית עם האחים,בנוסף אנו חווים משבר גירושין קשה וחוסר תיאום וגיבוי ביני לבין בעלי לשעבר שאופיין לאורך השנים.בני הבכור שוהה שעות בביתו של בעלי כשהוא בעבודה ואני לא מתנגדת מסיבות רבות:בני מוצא בביתו של בעלי מקום מפלט מהדרישות והגבולות אצלי,אצלי מסרב להיות שותף במטלות הבית ומכה את אחיו ובבית של בעלי לשעבר יושב שעות במחשב וגם שותה בירה.האח השני בן 14 גם רוצה לקבל את זכויותיו של בני הבכור ושוהה בביתו של בעלי לשעבר שעות ובני הקטן נותר עם הסבתא ללא אחיו.
מה דעתכם וכיצד ניתן להכין את בני לצבא.
תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני הבכור לפני גיוס
מיכל27/05/2014תיקון למכתב הקודם;
אני מתנגדת לשהייתו של בני בביתו של בעלי לשעבר ולא כפני שכתוב בטעות "לא מתנגדת".
תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/05/2014מיכל בוקר טוב,
את מתארת יחסי משפחה וזוגיות מאוד קשים, ומצבו של בנך מדאיג אף הוא. הייתי אומרת שהוא בהחלט יכול להיות מוגדר כנער בסיכון. אני משערת שאת יודעת זאת ולכן רוצה לעזור לו להתכונן לקראת השירות הצבאי. שירות שיעמיד בפניו אתגרים רבים.
העצה המקצועית שאוכל לתת לאור הנתונים האלה היא ללכת לטיפול משפחתי - בעל מסגרת טיפולית גמישה - הן רק עבורך, והן עבור הבנים באם יסכימו לבוא עמך. בנוסף, אני מציעה - אם זה ניתן - לחשוב כיצד עושים "הפסקת נשק" אם אבי ילדיך, בניסיון לרתום גם אותו למאמץ זה למען בנכם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס
יוכי27/05/2014שלום רב נלי,
היינו אמורים להתחיל הדרכת הורים אצל פסיכותרפיסט מעולה ובעלי לשעבר לא הגיע פעמיים ברציפות.להדרכה המשותפת היתה חשיבות רבה בשביל ליצור שפה אחידה ותיאום מול הבן הבכור.גם בני הבכור מסרב לטיפול .סמכותי ההורית נפגעה לאורך השנים וחוסר התיאום ביננו רק החריף את מצבו של הבן ושימר את הקושי לקחת אחריות.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות לפני גיוס הבן
ד"ר נלי שטיין27/05/2014מיכל שלום שוב,
אני מבינה, והמצב אכן מאוד מסובך.
מה שנותר לי כרגע זה להציע לך ללכת לטיפול, ליווי ותמיכה בעצמך היות שאת מתמודדת עם הרבה מאוד קשיים.
האם יש אדם אחר ממשפחתך שיכול לסייע? שבנך סומך עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס
יוכי01/06/2014לצערי אין לי למי לפנות,זה נורא ואיום.בסוף השבוע בני הכה את אחיו שצעיר ממנו ב4 שנים וזה מראה שחוזר על עצמו כמעט כל יום.בני הבכור טעון בכעסים ונראה שממש מחפש להרביץ בזעם רב.אני חוששת לפנות לרשויות כדי לא לפגוע בבני אך המצב הולך ומסלים.בעלי לשעבר מתגורר מס' שניות נסיעה מביתנו ולא רוצה להיות מעורב.הפסיכותרפיסט שהתחלנו אצלו הדרכת הורים( בעלי לא הגיע פעמיים ברציפות להדרכה ) טוען שלא ניתן לסייע לבננו ללא תיאום ושיתוף פעולה מלא של שנינו.אני מטופלת רגשית ומקבלת סיוע משפטי ושרויה במצוקה מהאלימות של בני הבכור.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין01/06/2014מיכל בוקר טוב,
אני מרגישה את מצוקתך וצר לי עליה. אני מבינה ללבך ויחד עם זאת שואלת את עצמי מה ביכולתי לעזור במסגרת פורום אינטרנטי...
במיוחד כאשר האב אינו מוכן לשתף פעולה לטובת בניכם.
נדמה לי שהפנייה לרשויות לא תפגע בו אלא תיצור גבול הכרחי, ועזרה משמעותית עבורכם. לא יתכן שתמשיכו לחיות בסיכון - פיזי ונפשי - בכדי לשמר את החופש שלו או העדר פגיעה בשרותו הצבאי. יתרה מכך, אני סבורה שבנך נמצא במצוקה נוראית בעצמו וזקוק להחזקה נפשית ופיזית שאתם כהוריו לא מסוגלים לתת.
אי לכך, כדאי להתחיל עם רשויות הרווחה ולנסות להפעילם כדי לחפש ביחד פתרונות - טיפוליים ואפילו שיקומיים.
בנך חייב לדעת שהתנהגותנו הפוגענית אינה יכולה להמשיך, גם במחיר של איסור להיכנס אליך הביתה.
מחזקת את ידיך,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס
יוכי20/06/2014תודה לך נלי על התגובות.
מבקשת להתיעץ עמך על עוד נושא ומה נכון לעשות במצב של התנכרות הילדים כלפיי.בני הבכור וגם בני השני מתרחקים ומטיחים בי עלבונות על האוכל ,מזלזלים בהשקעה העצומה שלי ,מסרבים לקחת חלק במטלות הבית ולא מכבדים את חוקי הבית במכוון .האוירה בבית קשה וכואבת גם בגלל ארועי האלימות וגם בגלל ההתנכרות כלפיי.עולה בי המחשבה שאני צריכה לעשות שינוי בדרך התגובה שלי ,אולי פחות להשקיע,פחות לרדוף ולבקש את עזרתם,פחות לרצות ובעיקר לשחרר .
מה דעתך,איך עליי לנהוג.
שבת שלום מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/06/2014מיכל שלום,
זה נשמע כיוון מתאים, אך הייתי דנה בו גם בטיפול האישי שלך.
מדובר הרי לא רק בדרך טכנית כזו או אחרת, אלא עמדה רגשית שיכולה וצריכה לבוא מבפנים. איני יודעת איך המצב הזה התפתח. האם בהשפעת התנהגות האב מצד אחד, וניסיונותיך לפצות, להחליק ולשמר מסגרת ביתית - מאידך, או תהליכים אחרים.
בכל מקרה, לא הייתי מציעה לך להמשיך לרצות, לספוג עלבונות, להשקיע ולקבל זלזול וחוסר ערך.
מצאתי את עצמי חושבת הרבה על פנייתך ומזכירה לך שוב לפנות לרשויות רווחה, או לכל גורם אחר, בנוגע לבנך הבכור. בבקשה אל תישארי לבד עם הקשיים עמו...
מעניין לראות שבנך השני, הסובל מאחיו הבכור, עשה עמו קואליציה נגדך. האם את סבורה שאי אפשר לשקף לו זאת? לשוחח עמו? להראות לו שהוא כנראה גם מעריץ את העמדה האלימה של אחיו, למרות שהוא בה בעת גם סובל ממנה?
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס
יוכי20/06/2014לנלי,
אני מנסה הרבה לשקף לבן השני שלוקח דוגמא לא טובה מאחיו הבכור,הבן הבכור מרגיש פראייר כי המסרים בבית היו קשים ,גם הבן השני מרגיש פראייר שעוזר במטלות הבית כשאחיו לא עוזר.פניתי לרשויות הרווחה ומחכה לע"וס שתיצור עימי קשר.בטיפול האישי אני מכינה תוכנית לתגובה אחרי ארוע אלים,במטרה לייצר סמכות הורית והפסקת האלימות.בתוכנית הפלפון יחסם ל24 שעות אחרי ארוע אלים.השבוע פעלתי לפי התוכנית.דמי כיס הילדים מקבלים במידה ומשתתפים במטלות הבית.הבעייה שהאבא נותן להם דמי כיס ללא תיאום איתי וזה מבטל את תוכנית דמי הכיס בביתי.
בברכה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)