ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    אמא
    30/05/2014

שלום,
    בני בן 14, כתה ח,. ילד אנטליגנטי, הרבה מעל לממוצע )עפי אבחונים פסיכודידקטיים שערך בסוף כיתה ו) , למעשה מכיתה ה חלה הדרדרות בלימודים, כיום נכשל ברב המקצועות, לא מכין שיעורים ולא לומד למבחנים. מעבר לכך לא משקיע בטיפוח הגוף ברמה הבסיסית של ציצוח שיניים, מקלחת, דאודורנט. אנחנו חייבים להזכיר לו לעשות את זה. הוא גם מלא פצעונים, והוא טוען שזה לא מפריע לו והוא לא רוצהלהיות בחברה של אנשים. הוא ילד מאוד חברותי עם חוש הומור מפותח אך הוא לא מעונין לפגוש חברים, לא יוצא מהבית אם לא חייב. אנחנו לא יודעים אם פשוט להניח לו (להכשל בלימודים, להיות מסריח,...) או להילחם, להטיל סנקציות-דבר שניסינו לא פעם אחת אך לא ממש הועיל. (אולי לא הפעלנו אותן בדרך הנכונה?) אנחנו ממש מיואשים, בעיקר מהאדישות וחוסר המוטיבציה של בננו.
    אולי יש לכן עיצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/05/2014

לאימא שלום,
    אני סבורה שבנך אומר משהו דרך התנהלותו זו - כבר כ-4 שנים. איני יודעת מה אך חשוב וכדאי לברר. יתכן שיש דיכאון סמוי או קושי נפשי אחר... יש פה משהו עמוק יותר מהטלת סנקציות, שבלאו הכי אינן עובדות. לסירחון הגוף יכולות להיות כל מיני מטרות - הן סוג של "עטיפה" מגינה, והן סוג של סימון בבחינת "אני כאן" (וצריך עזרה...).
    העצה הכי טובה שאני יכולה לתת פה היא ללכת יחד אתו לטיפול נפשי. טיפול שיהיה בעיקר עבורו, יחד עם הדרכת הורים, או טיפול משפחתי.
    בברכה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו