מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתטלי31/05/2014
שלום, בתי בת חמש עשרה וחצי, יש לה חבר כבר חצי שנה הם מאוהבים, בתחילת הקשר דיברתי גם עם בתי וגם עם החבר בנוגע לאינטימיות מינית, הבהרתי שהם עדיין צעירים וכמובן שמעבר לנשיקות אני לא מסכימה שהתקדמו, עם בתי אני מדברת באופן קבוע על ההשלכות וכן שזה לא גיל מתאים, לאחרונה גיליתי שהפ התקדמו מעבר ואף היא איבדה את בתוליה (הם לא שכבו ככה היא אומרת) כמובן שכעסתי מאוד וקיבלתי את זה קשה במיוחד לאחר שהיא הבטיחה לח שעד גיל 18 אין בכוונתה לעשות את זה, אני מרגישה שאיבדתי את האמון בביתי וכל פעם שהם נפגשים אני חוקרת, בודקת ומאוד לחוצה שהם ישכבו, אני ממש נכנסת לפחדים עם עצמי בוכה הרבה ולא רגועה, אני מרגישה חזק שביתי מסתירה ממני דברים ולא מספרת הכל, יש בינינו המון מתח והרבה צעקות וחילופי דברים, האמת שאני לא אוכל לשמוע ממנה אם היא תגיד לי שהיא שוכבת איתו ואיך אני יגיב , היא עדיין ילדה צעירה וזה ממש לא מתאים בגיל שלה, מה עלי לעשות דיבורים כבר לא עוזרים ואני ממש חסרת אונים. אודה לתשובתך במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/06/2014טלי שלום,
צר לי על העיכוב המסוים במתן התשובה.
אני שואלת את עצמי - ואותך - מדוע את כה לחוצה... ובנוסף, האם באמת חשבת שאת יכולה לשים פה איזה גבול ביחס ליחסיהם האינטימיים? את מבינה אולי כבר שלא.
כמו כן, אני ממליצה להורים ליצור דיאלוג בו מתקיים אמון ולא לחץ ודרישה כזו או אחרת. דרישה הנובעת מפחדיך - בעיקר.
קחי בחשבון שאת מכניסה גם המון מתח ופחד לבתך, מה שעלול לקלקל עבורה את ההתנסות היפה וגם להשליך על איכות חייה - המינית והזוגית בעתיד.
אני מציעה לשחרר! לנסות קודם כול להרגע בעצמך, ולאחר מכן לשוחח עם בתך ממקום אחר - מקום המציע תמיכה, עזרה במציאת אמצעי מניעה הולמים, ברור רגשותיה וביסוס נוכחותך ככתובת - באם תבחר לעשות זאת.
אחרת, לצערי, את מתבססת כסוג של "אויבת", וכל תגובה שלך דוחפת אותה בדיוק לצד השני. זה מתאים לגילה, לצרכיה להתחיל להיפרד ממך וכמי שמבררת את זהותה העצמית.
בבקשה עשי שינוי - לטובת שתיכן!
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)