מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו פשוט לא עובדנגה18/06/2014
שלום, אני ממש עובדת עצות, יש לי 2 בנות גדולות אחת ביא והשניה עולה ליב, מעולם הן לא מציעות לעזור לי, כל פעם אני צריכה לבקש את עזרתן מה גם שכשאני חוזרת הביתה מהעבודה הן משאירות אחריהן בלאגן במטבח..בגילן אני הייתי מאוד נקיה ומסודרת..אני מרגישה שאני צריכה כאילו "לבקש שוב ושוב בעניין העזרה...הבית גדול ואני ממש לא יכולה לחזור מהעבודה ושכל העניין יהיה עלי...כאילו אני מדברת והקירות שומעים אותי ולא הן. האם יש לכן רעיון עבורי מה לעשות? נמאס לי לדבר "לקיר". אני רוצה לציין שאני אישה מאוד חרוצה ולא מעלה זאת בגלל שאני מפונקת או עצלנית, משהו אצלי בבית לא עובד..כמה שיחות אפשר לנהל בנושא?!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו פשוט לא עובד - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/06/2014שלום נגה,
אני בהחלט מבינה את התסכול שלך. הוא מתרחש בהרבה בתים, ואנחנו ההורים שואלים את עצמנו בדיוק את אותה שאלה - מה לא עובד? במה טעינו?
אז - קודם כול - אני רוצה לומר שבנותיך רואות את דמות החרוצה, האחראית והמתפקדת. הן עדין "בועטות" בדמות זו (לא בך ממש, למרות שזה אולי מרגיש כך לפעמים) מסיבות של תהליכי נפרדות, מרד וצורך ליצור התנהלות עצמאית משלהן. יתכן שהן גם מרגישות שאת מחזיקה בלאו הכי את כל האחריות, ולכן גם אם הן משאירות בלגן במטבח - את תסדרי. תכעסי ותסדרי...
לכן, אני מציעה שלא יהיו הרבה דיבורים אלא חלוקה ברורה וכתובה שחור על גבי לבן של חלוקת המטלות והאחריות בבית. נסי לעשות זאת דרך שיחה משפחתית, ללא כעס, ללא ביקורת, בנוכחות האב - אם הוא חי אתכן. לא לבקש אלא להנחות. לגייס את יכולת העמידה על שלך, לא לרצות, לא לוותר...
תהיי זקוקה פה להרבה התמדה, לא להישבר, לא לוותר. חלוקת האחריות היא תהליך הדרגתי שהן צריכות ללמוד לקחת בו חלק. זה ייקח זמן.
במשך הזמן, כשיהיה יותר שיתוף פעולה, אפשר יהיה להרהר מדוע זה לא קורה...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)