משהו פשוט לא עובד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו פשוט לא עובד
    נגה
    18/06/2014

שלום, אני ממש עובדת עצות, יש לי 2 בנות גדולות אחת ביא והשניה עולה ליב, מעולם הן לא מציעות לעזור לי, כל פעם אני צריכה לבקש את עזרתן מה גם שכשאני חוזרת הביתה מהעבודה הן משאירות אחריהן בלאגן במטבח..בגילן אני הייתי מאוד נקיה ומסודרת..אני מרגישה שאני צריכה כאילו "לבקש שוב ושוב בעניין העזרה...הבית גדול ואני ממש לא יכולה לחזור מהעבודה ושכל העניין יהיה עלי...כאילו אני מדברת והקירות שומעים אותי ולא הן. האם יש לכן רעיון עבורי מה לעשות? נמאס לי לדבר "לקיר". אני רוצה לציין שאני אישה מאוד חרוצה ולא מעלה זאת בגלל שאני מפונקת או עצלנית, משהו אצלי בבית לא עובד..כמה שיחות אפשר לנהל בנושא?!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו פשוט לא עובד

הוספת תגובה

• משהו פשוט לא עובד - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    19/06/2014

שלום נגה,
    אני בהחלט מבינה את התסכול שלך. הוא מתרחש בהרבה בתים, ואנחנו ההורים שואלים את עצמנו בדיוק את אותה שאלה - מה לא עובד? במה טעינו?
    אז - קודם כול - אני רוצה לומר שבנותיך רואות את דמות החרוצה, האחראית והמתפקדת. הן עדין "בועטות" בדמות זו (לא בך ממש, למרות שזה אולי מרגיש כך לפעמים) מסיבות של תהליכי נפרדות, מרד וצורך ליצור התנהלות עצמאית משלהן. יתכן שהן גם מרגישות שאת מחזיקה בלאו הכי את כל האחריות, ולכן גם אם הן משאירות בלגן במטבח - את תסדרי. תכעסי ותסדרי...
    לכן, אני מציעה שלא יהיו הרבה דיבורים אלא חלוקה ברורה וכתובה שחור על גבי לבן של חלוקת המטלות והאחריות בבית. נסי לעשות זאת דרך שיחה משפחתית, ללא כעס, ללא ביקורת, בנוכחות האב - אם הוא חי אתכן. לא לבקש אלא להנחות. לגייס את יכולת העמידה על שלך, לא לרצות, לא לוותר...
    תהיי זקוקה פה להרבה התמדה, לא להישבר, לא לוותר. חלוקת האחריות היא תהליך הדרגתי שהן צריכות ללמוד לקחת בו חלק. זה ייקח זמן.
    במשך הזמן, כשיהיה יותר שיתוף פעולה, אפשר יהיה להרהר מדוע זה לא קורה...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו