ילד נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד נמוך
    תמי
    25/06/2014

הילד שלי הוא בן 11 , ילד נמוך מאוד לגילו.
    כמובן,שבכיתה זה יוצר לו המון בעיות במיוחד עם תלמידים מסויימים
    מציקים לו שהוא גמד ונמוך ... זה מאוד קשה לו להתמודד מול זה
    במיוחד שיש ילדים שמנצלים את זה יוירדים עליו ולפעמים אפילו
    מרביצים לו ....וצר לי להגיד לפעמים אני מרגישה שממש מתעללים בו.

היו לו תקופות יותר טובות ופחות טובות בבית ספר - אבל אני רואה שהוא נמנע מללכת לחברים יותר מסתגר בבית ... אולי פשוט כי הוא לא רוצה להתמודד ....
    כשאני שואלת אותו הוא אומר שהוא מעדיף בבית להיות במחשב לקורא ספרים ...
    הוא ממש לא ילד מסכן ולא חסר בטחון מוחלט. הוא ילד שביקש מהמורה לדבר עם כיתה על הנושא שמציקים לו והעדיף לא להיות בכיתה . הוא ילד שיודע להסתדר.

הוא גם יודע לפעמים לעמוד על שלו .. אבל יש לי הרגשה (ואולי העבירו לי את ההרגשה הזאת מבית ספר) שהילד שלי לפעמים נעדר במודעות חברתית או מיומנות חברתית. כלומר, לפעמים זה מה גם מוסיף לבעיות מול החברים ...(הוא עקשן ולא מוותר מול חברים ....)

הייתי מאוד רוצה לבחון את זה וכמובן לעזור לו אם זה באמת כך.
    גם בבטחון העצמי וגם בירידות האלה שמן הסתם לא יפסקו
    היום זה כמה ילדים בכיתה שלו ומחר זה יהיו ילדים אחרים בחטיבה..

לאן פונים , לאיזה איש מקצוע - האם פסכולוג,האם יועץ חינוכי
    דבר נוסף האם אפשר לקבל המלצה למטפלת באיזור ירושלים ו\או מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד נמוך

הוספת תגובה

• ילד נמוך - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/06/2014

תמי שלום,
    אני מבינה - מחד - את דאגתך והצורך ללוות את בנך. מצד שני - אני חשה מלאת כבוד כלפי כוחותיו הנפשיים! אני יודעת שקשה לו עכשיו מאוד, אבל נשמע שעם הכול הוא מתמודד. השנים האלה, עם כל הכאב והקושי, יכולות גם לתרום לו כאדם: להיות מעניין, עמוק ומורכב יותר, ובעתיד - אפילו יותר רגיש כלפי זולתו.
    איני יכולה לתת פה שמות מומלצים כאלה או אחרים, אבל הכיוון הוא טוב מבחינת לחזק אותו ולתמוך בו. את יכולה למצוא באתרים שונים, מקצועיים, המלצות של שמות מקצוע ולברר גם עם מקורביך ו/או צוות בית הספר (היועצת למשל). אפשר לפנות לפסיכולוג/ית חינוכ/ית אך גם למישהו מהתחום הקליני שעובד עם בני נוער - פסיכולוג/ית קליני או עובד סוציאלי/ת קליני/ת.
    אני מעריכה שיתכן שעדיף לו להיות מטופל אצל מטפל גבר... אנא חשבי על כך יחד איתו.
    מעבר לכך, עם המעבר לחטיבה, תוכלי להיות בקשר עם הצוות החדש, לדאוג שגם הם ילוו אותו, לפחות ישימו קצת לב...
    (אני מניחה גם שאם יש צורך - הוא מטופל מבחינה רפואית-הורמונלית).
    אכן מחכה לו דרך לא קצרה אבל עם תמיכה הורית, מקצועית וחיזוק שלו עצמו הוא יוכל לצלוח אותה...
    המון בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו