בת 13 משקרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 13 משקרת
    קרן
    06/07/2014

בתי בת ה- 13, ילדה גאונה. עולה לכיתה ח'. על אף גאונותה , היא כל הזמן מתחברת לטיפוסים בפייסבוק שליליים. (מקללים, מאיימים וכו'). בכיתה ז' התחצפה בלי סוף למורים וכמובן שאליי ואל בעלי. כרגע תפסתי אותה שוב יוצרת קשר עם מישהי (דרך הפייס) , לא מהסביבה שלנו, ואיזה קללות (מאותה ילדה) שה' ישמור. הודעתי לביתי שאין מחשב, אין פייס ואין ווטסאפ.
    בלילה בסביבות 4 לפנות הבוקר , קמתי למיטתה וראיתי אותה עם הנייד מתכתבת עם אותה ילדה, למרות שאסרתי, למרות שניתקנו לה את האינטרנט ( אלוהים יודע איך היא מצליחה לגלוש בכל זאת).
    שבוע שעבר חזרה מארוע בר מצווה. ביקשה לגלוש באייפד ואסרתי עליה בגלל השעה המאוחרת. ברגע שנרדמתי מסתבר שהיא לקחה את האייפד למרות האיסור שלי וגלשה בו כל הלילה. היא פשוט שמה קצוץ על מה שאני אומרת.
    מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 13 משקרת

הוספת תגובה

• בת 13 משקרת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    06/07/2014

קרן שלום,
    אני מבינה את הגדרותיך לגבי חוצפה, "שמה קצוץ" ושאר התייחסויות לעובדה שבתך חוצה כל גבול אפשרי. מעבר לכך שזה בטח מרגיז ומקשה זה גם מדאיג...
    לא ברור לי אם ניסית לשוחח אתה. מה היא אמרה? כיצד היא מסבירה את המשיכה לאנשים מסוג זה? האם הם נראים לה מגניבים, מושכים באיזו צורה?...
    נראה לי שהקפדה ברורה על הגבולות חשובה עבורה, לתת תחושה שיש פה אדם מבוגר - אחראי (שזו את כמובן) ושגם אם היא מנסה לבעוט ולהתריס את לא מתפרקת.
    יחד עם זאת, הייתי מציעה לך לקחת אותה לטיפול נפשי הכולל בתוכו גם הדרכת הורים. זאת במטרה לברר את התנהגותה, מניעיה וצרכיה הנפשיים ולסייע גם לך.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו