מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יוצאת מהביתש12/07/2014
שלום. בתי בת 17 ואינה מוכנה לצאת מהבית. הנימוק שלה: אין לה מה לעשות בחוץ. הצעתי שתיפגש עם חברות, אך גם הן נוהגות כך. בנוסף אינה מוכנה לבצע משימות מחוץ לבית, שאני מטילה עליה כמו קניה במכולת. לזרוק האשפה, למרות שאני מגדירה זאת כחובה. כל היום יושבת מול מסך כלשהוא או שפשוט בוהה באויר. ישנה הרבה במהלך היום. מה לעשות? מבלי להביע כעסים או להכנס לסיכסוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יוצאת מהבית - תגובה
ד''ר נלי שטיין12/07/2014שלום לך,
מהתיאור הקצר שתיארת אני מתרשמת שבתך נמצאת במצוקה וכנראה בדיכאון. החשש לצאת מהבית מוכר קלינית, כמו גם השינה המרובה, הקושי לתפקד ולו בנוגע למטלות היומיומיות ביותר והניתוק החברתי. לא ציינת כמה זמן המצב הזה נמשך, אך נראה שברור לך שהוא אינו תקין ואינו מותאם לגילה.
אני מציעה לא לכעוס אלא להבין שזה חזק ממנה.
בנוסף, אני גם מציעה לפנות לטיפול נפשי. היא זקוקה לעזרה (אולי אף לאשפוז...).
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה לצאת מהבית- המשך
ש12/07/2014תודה לתשובתך. נראה שהיא אינה בדכאון, אלא במצב רוח מרומם. במלאכות הבית היא תמיד מסרבת להשתתף והדבר נראה מתוך עצלנות ולא מתוך דכאון. איך כדאי לפעול, מלבד הדרך שהצעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה לצאת מהבית- המשך - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/07/2014שלום לך,
קשה לקבוע דיכאון דרך אתר אינטרנט. הצעתי זאת משום שהתמונה הכללית של לא לצאת מהבית, לא יצור קשרים חברתיים ולא ללכת לבית הספר אכן מדאיגה.
אם איני טועה דברת גם על שינה מרובה...
היא במצב רוח מרומם משום שלכאורה היא מצליחה להימנע ממאמץ. מה שאומר מלחיות את החיים מחוץ לבית, תוך התמודדות עם האתגרים המחכים לה...
לא הייתי שמה הכול תחת הכותרת "עצלנות". כדאי להיזהר...
בכל מקרה אני שבה וממליצה על טיפול עבורה ועל הדרכת הורים עבורכם.
אפשר גם טיפול משפחתי שיכרוך את הדברים ביחד, ויוכל לסייע בהתוויה של תוכנית עבודה - אישית ומשפחתית.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)