מתבגרת + אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגרת + אמא
    מיכל
    18/07/2014

ביתי בת 18.5 וכל הזמן צועקת עלינו בבית. אומרת שהיא לא יכולה לשמוע את הקול שלי ושל אחיה הגדול יותר. כמה שאני מנסה לבוא לקראתה. היא צורחת ושוברת דברים. צועקת שנמאס לה מאיתנו ומהבית. הריב האחרון איתה היה בעקבות יציאה לעבודה עד שעה מאוחרת מאוד מבלי שהודיעה על כך. לדבריה היא כן אמרה לי אך אני לא הבנתי אותה ולכן חיפשתי אותה בין חבריה המעטים. (אין לה הרבה חברות עם כולן היא מסתכסכת) מה אני עושה. הגעתי למצב שאני אומרת לה שתעזוב את הבית אם לא טוב לה כאן. היא אמורה להתגייס בעוד חודש והיא בטיפול פסיכולוגי מזה שנה. אודה להתיחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגרת + אמא

הוספת תגובה

• מתבגרת + אמא - תגובה

שלי ורדי
    20/07/2014

שלום לך מיכל,
    מדברייך המצב המשפחתי והתקשורת בבית בכלל לא קלים, הבת כבר בוגרת אך מתנהגת כפחות בשלה מגילה.יתרה מזו, מאד קשה לה, נראה כי אינה מצליחה לווסת את עצמה והיא מוצפת מאד ריגשית.לפעמים קורה שבעקבות טיפול פסיכולוגי יש הצפה של משקעים רגשיים שהודחקו בחלקם בעבר, וייתכן שהיום היא יותר כועסת או מורדת או מחפשת את הנפרדות שלה. לא תיארת למה להבנתך היא מרגישה כך כלפי בני המשפחה- כלפיים וכלפי בנך עד כדי שהיא לא יכולה לשמוע את קולכם...תנסי לקחת מרחב ממנה עד כמה שאפשר, נראה שהיא זועקת לעצמאות, לרצוי להסביר לה שיש לה את כל הזכות לא לתת דין וחשבון כבן אדם מבוגר, אך מכיוון שאתם גרים באותו הבית, את דואגת אם אינה חוזרת הביתה בזמן סביר ולא מודיעה. תבקשי ממנה לבחור בדרך מינימלית של דיווח ויצירת קשר בסמסים למשל,בדרך שהכי פחות תפריע לה. בנוסף טיפול משפחתי היה מאד מועיל לכם, אפשר לפנות לבקש טיפול זה באגף הרווחה של היישוב בו אתם גרים, ולהזמין אותה להצטרף, בלי להאשים אותה כאחראית לקושי בתקשורת בבית. כי לתקשורת המשפחתית כולם אחראים ולא רק בן משפחה אחד בלבד.

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרת +אמא

מיכל
    30/07/2014

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו