בת מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת מתבגרת
    רונית
    20/07/2014

בתי בת 18.5 בעוד חודשיים מתגייסת לאחרונה מחוברת מאוד לחברותיה
    ומבטלת אותנו ההורים שבוע שעבר הקדשתי לה יום שהיא רצתה שהתלווה איתה לבדיקות לפני צבא ,ישבנו יחד בקפה והיתה אווירה טובה כשחזרנו הביתה התברר
    לי שהמנקה לא הגיעה בקשתי את עזרתה היא ענתה בחיוב והתחמקה מהבית בשקט ממש כמו גנבת ,ואני ממש נפגעתי ואמרתי לה למרות שהקדשתי לך את היום את חומקת ורצה אל חברותיך.
    כשספרתי לבעלי הוא אמר לי אם אינה רוצה לתרום אני לא נותן לה את הרכב
    והיא עשתה חרם נשארה לישון אצל חברה(לא הדיעה לי דרך בני הבנתי שהיא נשארת)
    אין ביננו תקשורת והיא מתלוננת שאינני מתעניינת בה,כיצד לדעתך עלי לפעול להתרפס ולתת לה את הרכב שזו נקודת התורפה שלה,או להמשיך בעמדתי ושתבוא להתנצל(אגב היא יודעת שנפגעתי קשות ממנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת מתבגרת

הוספת תגובה

• בת מתבגרת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    20/07/2014

רונית שלום,
    התחושה של חוסר הדדיות למרות השקעתך בבתך היא לא נעימה ומאכזבת. יחד עם זאת, אני מציעה ליצור בתוכך דיאלוג עם תחושת הפגיעה תוך שאת מזכירה לעצמך שאין הדדיות מלאה, אלא הדדיות פורמאלית. כלומר, שאת האם נשארת המבוגרת האחראית ולמרות שהשקעת ונתת מזמנך ומכוחך עדין לא בהכרח ההשקעה תחזור וכל כך מהר...
    אני מציעה להתוות חוקים ברורים ולהשתדל לשמור את הסנקציות רק למצבים מסוימים. זאת משום שהן גם גורמות לאווירה לא נעימה וגם הופכות לפחות יעילות אם משתמשים בהן יותר מדי.
    שמירת דיאלוג, עד כמה שניתן, היא החשובה ביותר - תוך שאת ואתם לוקחים בחשבון שהיא בשלב בחייה בו היא שקועה בעצמה ובחברותיה... זה חזק ממנה.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו