משהו לא עובד- חוזרת שוב אליכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו לא עובד- חוזרת שוב אליכם
    נגה
    29/07/2014

שלום, בעבר רשמתי פה על בנותיי שהן בגילאי 17 18, ראשית תודה על ההתייחסות הנהדרת שלכן בפורום...עדיין אני לא מצליחה בעיניין העזרה בבית, הן מסוגלות לעבור ולראות כביסה ולא לקפל אותה, משאירות כיור מלא כלים ולא מעניין אותן, המטבח בפתח הבית, כשפותחים את הדלק רואים ברדק, נעלים מורידות בפינת האוכל מול דלת הכניסה, כמו שהזכרתי גם אני וגם בעלי מסודרים...ישבנו גם אני ובעלי בשיחה איתן והסברנו להם שאנחנו צריכים את העזרה בבית, מכייון שגם אני וגם בעלי עסוקים, אפילו הצעתי שיתחלקו לפי ימים, אבל כלום לא עובד, הן בשלהן, אני צריכה לבוא הביתה ולראות בלגאן במטבח, חדר מלא כביסה, פחים מלאי זבל..חלב נגמר הן לא קונות.באמת שאני לא דורשת מהן הרבה, רק את הדברים הבסיסיים...אני ממש מותשת כבר , לא יודעת מה עוד לעשות כדי שיקחו קצת אחריות בבית...אשמח שוב לעצה מיכן. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משהו לא עובד- חוזרת שוב אליכם - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/07/2014

נגה שלום,
    אני מבינה לליבך. זה אכן מתסכל ומתיש שלא לומר מאכזב באיזו מידה... כי הרי אלה הבנות שלבטח השקעת רבות בחינוכן...
    לא ספרת מה הן אמרו והאם הן הגיבו בזמן השיחה שערכתם איתן... אבל מה שאני כן מתרשמת זה שהמציאות לא השתנתה - משני הכיוונים. הן ממשיכות להתעלם ואתם ממשיכים לטרוח, לעשות במקומן ולקטר. נכון?
    אבל, בחינוך כמו בחיים, אין "זבנג וגמרנו". שיחה אחת לא מספיקה... התייחסות מתמדת, שאינה מוותרת היא הנדרשת כדי להעביר מסר ברור ועקבי. חשבו ביחד - את ובן זוגך - על מה להרפות ועל מה להתעקש...
    בנוסף, נסי כרגע להרפות מלהיכנס ולהעיר על החדרים שלהן. אם הן לא זורקות לכביסה (אלא על הרצפה) הבגדים לא יכובסו, בגדים חדשים לא יינתנו וכך הלאה... בעשייה ודרכה הן גם יבינו את המסר.
    היו תקיפים, אך לא אלימים. חד משמעיים ומתמידים אבל בלי לתקוף... כן זה דורש כוחות אבל זו הדרך.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו