מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער מתבגרשושי31/07/2014
הבן הבכור שלנו בן 14.5 ובזמן האחרון התחיל להתנהג בצורה שממש לא מקובלת עלינו, בעיקר כלפי אחיו בן ה12. הוא תמיד טורח לציין כמה שהוא שונא אותו, הוא לא מוכן שיעשה את אותם דברים שהוא עושה. שניהם נבחרו להשתתף במחזה בבית הספר והגדול אמר שאם אחיו ישתתף הוא מסיר את השתתפותו, הגדול לומד צרפתית כשפה שניה, אחיו גם בחר צרפתית ועכשיו הגדול רוצה לשנות ולבחור שפה אחרת (אחרי שהשקיע שנתיים בצרפתית ואנחנו יודעים שהוא ממש אוהב את זה). בקיצור אני מרגישה שהוא מוכן לסבול רק שלא לעשות דברים זהים לאחיו. היום היה השיא שהגיעו אלינו אורחים והבן האמצעי נתן להם את החדר שלו על מנת שיתארחו שם והגדול לא הסכים בשום פנים ואופן שאחיו ישן איתו באותו חדר, שוב היה מוכן לקבל עונשים שגורמים לו לסבל רב (כמו למשל לא ללכת לחבר או לבטל לינה אצל חבר) על מנת למנוע מאחיו לישון במיטה נפתחת בחדר שלו.
הבן האמצעי לא פרייר ולא מוותר לו, ממשיך לעשות דברים שהוא רוצה ולא נכנע ללחציו. אני מרגישה שהוא נפגע מהדברים שהגדול אומר לו אבל לא מראה את זה.
לא ברור לי מאיפה כל השינאה הזאת מגיעה, עד לפני שנתיים הם היו חברים וחלקו חדר ביחד. איך אפשר לתקן את זה? מה עלינו לעשות? אני מרגישה שאני לא מסוגלת לשאת את השנאת אחים הזאת ומאבדת שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער מתבגר - תגובה
ד''ר נלי שטיין31/07/2014שושי בוקר טוב,
אכן זה מאוד קשה עבורנו ההורים לראות את ילדינו לא מסתדרים... ואפילו שונאים. יחד עם זאת, גם אם זה ישמע לך מאוד קשה, אני מציעה לראות את הקושי כתקופה שיכולה לחלוף ולהשתנות. תקופה בה לבן הבכור חשוב להבדיל את עצמו, והוא גם עסוק בקונפליקטים פנימיים של קנאה ותחרות, ביטוי עצמי וחיפוש אחר ייחודיות.
בנוסף, בקשרים אנושיים יש גם אהבה ושנאה, ידידות ותחרות. אני מציינת זאת כך כדי להציע לך לראות את המכלול, ולנסות קצת פחות לחשוש מגילויי הקנאה והשנאה... הם חלק מהקיום האנושי, ואם אתם כהורים לא תתמוטטו/תהרסו מהם יחזור האיזון - בהדרגה - לחייכם. אם לא, הרי שבנך הבכור ימשיך לחוות את עצמו כ"רע", כ"קנאי" וכמי שמרגיש תחושות שאין להן מקום והן - בעיקר - שליליות.
זה קשה אני יודעת אבל באופן פרדוקסלי תני להן דווקא הכרה וסבלנות.... ולא רק גינוי וביקורת.
בנוסף, אם תמשיכי לחוש קושי רב, הרי שתמיד כדאי להיעזר מקצועית באיש/אשת מקצוע. הן עבור בניכם והן עבורכם כהורים.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)