4 בנים הרבה ויכוחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 4 בנים הרבה ויכוחים
    חגית
    19/08/2014

יש לי 4 בנים בני 7, 8 וחצי, 12, 14 וחצי, ואין לי מושג אם אני קשה מידיי או עושה משהו לא בסדר מבחינה חינוכית,
    ארבעתם ישנים בחדר אחד כי זאת דירה קטנה ולפעמים הם החברים הכי טובים, אבל בשנה האחרונה הבן הבכור והשלישי כל הזמן רבים, הוא מציק לו, מחקה אותו וממש לא מסתדר איתו, יש לציין שבן ה-8 בוכה מכל דבר וזה לא מקל על הגדול להסתדר איתו גם שיש ימים שהוא מנסה. כך שיוצא מצב שאני כל הזמן כועסת על הגדול ומבקשת ממנו להתנהג בהתאם לגילו ולא להתנהג כך עם אחיו הקטן. באופן כללי הם ילדים טובים גם אם פעילים מאוד, מתנהגים יפה כשאנחנו בחוץ, עוזרים בבית אם אני מבקשת למרות שמתלוננים לפעמים. האם אני דורשת יותר מידי? אייך להגיב למריבות בין אחים? והאם לשחרר קצת את החבל עם הבכור???? יש לציין שלמרות הכל היחסים בין כולנו מאוד פתוחים ואנחנו מדברים על הכל בצורה חופשית כך שאין בעייה של תיקשורת, אבל הגדול שלי טוען שכל דבר שהוא אומר נחשב בעניי לחוצפה ושאני מגזימה, מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    4 בנים הרבה ויכוחים

הוספת תגובה

• 4 בנים הרבה ויכוחים - תגובה

שלי ורדי
    19/08/2014

שלום חגית,
    את מתארת מצב של 4 בנים, שניים מהם בגיל משמעותי של טרום התבגרות, בוודאי בעלי אנרגיות גבוהות. בסה"כ אני מתרשמת מאווירה טובה בבית, את מגדלת אותם עם הרגלים טובים של עזרה והתחשבות וגם עם תקשורת מפותחת בין ההורים לבין הילדים.
    את מתמקדת בקושי עם הבן הגדול , הוא כנראה מרגיש בוגר יחסית ומאד קשה לו לראות את החולשות של האח הצעיר שלו, שאם הוא נוטה לבכי לעתים קרובות, סביר להניח שהוא גם גורם לתגובות של הגנה מכם, ההורים. ייתכן שעובדה זו מקוממת את הבן הבכור כי בעצמו כמו כל ילד, זקוק גם להיות לעתים ילד קטן יותר, ומתוך מקומו בבית, אולי חש שהוא חייב להתנהג כבוגר תמיד. העצה שלי אלייך היא לתת לבן הבכור מעט זמן ייחודי משלו, הוא גם זקוק לפינוק שלו ולתחושה שלא שכחתם שהוא עדיין ילד צעיר. לגבי בן ה8, תבדקו האם היחס מגונן מדי מצידכם, ילד שנוטה לבכיינות בדרך כלל לומד שהיא כדאית לו, כי מעוררת אצל הוריו תגובות הגנה ופינוק. לגבי הקשר בין הבכור לבין השלישי- הייתי מציעה לא תמיד להתערב,לשפוט ולקחת צד. עשו ניסיון של אי התערבות ושל אי לקיחת צד כדי לבדוק האם כך הבנים מיישבים את הסכסוך ביניהם יותר במהירות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 4 בנים הרבה ויכוחים

חגית
    19/08/2014

ראשית כל תודה על התגובה המהירה. אייך לדעת מתי כן להתערב במריבות בן הילדים, או אם ניתן לעשות משהו למנוע את חלקם? אייך לדעת על איזה חוקים להתעקש עם הבן הבכור ומתי לשחרר ( לדוגמא: שעת חזרה הביתה מחברים, שעת שינה...מה הנורמה בגיל 14 וחצי ) ? והאם זה נורמלי או חוצפה שהילד עונה בטון גבוה בשעת ויכוח או עונה: לא בא לי, לא מעניין אותי ואייך להגיב לכך? יעזור לי מאוד תשובה לשאלות אלו כי אין לי את מי לשאול ואני הדמות המחנכת היחידה בבית, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו