בורחת מהבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בורחת מהבית
    מייקי
    12/09/2014

ביתי בת 18 עד כה נלחמתי איתה ובשבילה כדי שיהיו לה חיי חברה ושתצליח בלימןדים חרף העובדה שכל איש מקצוע שפנינו אליו "הודיע" לי שבגרות לא תהיה לה . השנה היא בכיתה יב.מאחוריה כבר כמה בגרויות מוצלחות ונשארו עוד קצת. במהלך החופש הגדול הכירה נערה שמדרדרת אותה ולימדה אותה לומר מילים כמו "אני אפנה לרווחה". היא מתחצפת איומות טוענת ש יא בת 18 ותעשה מה שבא לה לפני שבועיים ברחה מהבית וחזרה כעבור יומיים הסכמנו לקבל אותה עם תנאים שבהם עמדה שבוע וקצת. היום ביקשה לצאת עם חברה לקניון שיקרה וניפגשה עם החברה איתה אסרנו עציה להיפגש "הודיעה" לי שהיא לא חוזרת ואני מוטרדת איומות אני פוחדת עליה מבואסת שהיא מפסידה לימודים כועסת על הכרזת העצמאות שלה "אני אעשה מה שארצה" בעודה חיה על חשבוני..היא בחוץ )אני יודעת איפה( עם החברה ההיא ואני מתה מבפנים...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בורחת מהבית

הוספת תגובה

• בורחת מהבית - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    12/09/2014

מייקי שלום,
    זה מרגיש כאילו בתך זקוקה למרידה הזאת בכם כדי להרגיש את עצמה, את האכפתיות כלפיה, את היותה נאהבת על ידיכם. הקשר ביניכן מוגדר על ידי "מלחמה", בה את שבה ומצילה אותה מסכנות כאלה ואחרות, במחירים יקרים של מתח, יאוש ותסכול. היא מוצאת כל פעם סיבה אחרת שיוצרת את ה"מלחמה עליה" והפעם זו הנערה שמדרדרת אותה - לדבריך.
    איני יודעת מה נעשה עד כה אבל כנראה שברוב הפעמים דווקא הצלחתם (הצלחת?). היא לא עזבה את בית הספר, עשתה כמה בחינות בגרות, יצרה חיי חברה... ושוב מסכנת את הכול! את גם יודעת איפה היא וזה משמעותי בעיני (היא רוצה שתדעי...).
    נסי לחשוב האם ניתן לשנות במשהו את הדיאלוג ביניכן כך שהיא תרגיש נאהבת, ושלך אכפת בלי מלחמה מתמדת זו. קל לומר, קשה לעשות, אני יודעת... נסי לברר מדוע היא ואת זקוקות לסוג יחסים כזה כדי להגדיר שוב ושוב את עצמכן - בעיקר כאם וכבת.
    כדאי כמובן גם להתייעץ מקצועית, אך נדמה שאבדת את האמון בבעלי המקצוע שפגשת. חבל...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורחת מהבית.. המשך

מייקי
    13/09/2014

תודה על תשובתך.. יש משהו בדברייך שהאיר לי חדר חשוך.. חן חן
    רציתי רק לשאול, ברשותך, ללכת להביא אותה הביתה? להניח לה לחזור לבד? להניח לה לחזור ולא לתת לה להיכנס " רוצה לבד תהיי לבד"? מה הדרך הראויה ביותר שבסיומה היא לא תברח שוב ותתנהג כמו בן אדם בקצב הזה ימיי ספורים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורחת מהבית.. המשך - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    13/09/2014

היי מייקי,
    לא הייתי נוקטת באפשרות השלישית - היא שוב סוג של הכרזת מלחמה קיצונית ומסוכנת...!
    קשה לי לומר בדיוק... יתכן שהאפשרות שהיא תחזור הביתה היא הנכונה ביותר כדי לסמן שינוי. מה שיוביל - אני מקווה - גם לשיחה בה תאמרי לה שאת דואגת, עוקבת אחריה, אכפת לך אבל... תחכי שהיא תשוב מרצונה, שתדע שתמיד זה ביתה והדלת תמיד פתוחה בפניה!
    משהו כזה...
    שמחה שהחדר הואר, ולו במעט, אנא גשי את - אולי - להמשיך לקבל תמיכה וליווי...
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו