ילד בן 12 ורבע שעומד לקיים יחסי מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 12 ורבע שעומד לקיים יחסי מין
    ענת
    21/09/2014

שלום לכן
    תודה על העזרה בפורום.
    בני הבכור בן 12 ורבע, התחיל כיתה ז' בבית ספר חדש.
    מאוד מקובל חברתית ומצליח בלימודים.
    אנחנו משתדלים להיות פתוחים איתו בשיחות על יחסי מין ככל שהוא מסכים לכך.
    הוא לא ילד דברן במיוחד בכל מה שקשור ברגשות שלו.
    יש לו חברה מזה מספר חודשים, לפני יומיים הוא פנה לאבא שלו בבקשה שיקנה לו קונדומים כי הוא וחברה שלו שהיא בת גילו רוצים לקיים יחסי מין מלאים.
    אנחנו די אובדי עצות כי אנו מרגישים שאנו לא יכולים לעצור את זה למרות שאמרנו לו שהם צעירים מידי ומצד שני אנחנו לא בטוחים שהדבר הנכון לעשות הוא לקנות לו.
    הוא טוען שהיא שוחחה על כך עם אמה (אני מטילה ספק בכך) אך מכיוון שאנחנו לא מכירים את ההורים שלה וגם מכיוון שאני חוששת שהוא לא ישתף אותנו בנושא זה יותר אני לא יודעת אם זה נכון לפנות להורי חברתו.
    מה נכון לעשות?
    אנו די אובדי עצות בנושא...
    מודה מראש לעזרתכן
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן 12 ורבע שעומד לקיים יחסי מין - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/09/2014

שלום,
    את צודקת ואכן גילו של בנך הוא גיל צעיר מדי להתחיל לקיים יחסי מין בפועל.
    זהו בלבול, אותו חווים הוא וחברתו, ואף מתבגרים אחרים... מצד אחד יש גירוי, תשוקה מסוימת ורצון להתנסות ומצד שני אי הבנה מדוע ועד כמה מימושה של תשוקה זו באופן מעשי עלול להוות "גול עצמי". כלומר, להפחיד, להגעיל, להרגיש שמה שחשבתי זה לא בדיוק זה, להשריש תגובות מיניות ראשוניות (כמו פליטה מוקדמת) שאחר כך יפריעו בעתיד...
    אני סבורה שכמו שאת רוצה את אמונו של בנך כך עליך להזמין אותו לשיחה בה הוא נותן אמונו בכם. אמון שאתם רוצים את טובתו וכי הבקשה/ההמלצה לחכות עם קיום פעיל של יחסי מין היא אכן לטובתו המלאה. אפשר לדבר על כך שאתם מבינים את הרצון ויחד עם זאת זה עלול לפגוע בו בעתיד, גם אם כרגע אינו יכול אפילו לדמיין זאת.
    זה אומר לצאת מהעמדה של חוסר האונים ולתת ביטוי וקול לעמדתכם ההורית. בטוב, לא ממקום של ביקורתיות אבל בנחישות.
    נסי להיעזר גם במה שכתבתי לך למעלה בתחילת התשובה.
    בהצלחה.
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

ענת
    22/09/2014

תודה רבה על התשובה המהירה
    אני ובעלי (יותר ממני, בשל הרגשת הפתיחות בנושא) דברנו איתו על העניין שהם נורא צעירים לקיום יחסי מין.
    אבל החשש שלנו הוא שהוא ישמע אותנו ובסוף ילך ויקיים איתה יחסי מין בלי לומר לנו בכלל, ובלי אמצעי הגנה.
    הוא יודע מה עמדתנו בעניין אבל מהכרותי את בני אני יודעת שבסופו של דבר הוא יעשה את מה שהוא מחליט, להוסיף את העניין שהוא מרגיש כבר גדול ומבחינה חברתית חושב שזה ממש "קול" שהוא הולך "לעשות את זה" בין הראשונים מחבריו (את בטח יודעת על מה אני מדברת).
    אני יודעת שהרישום שלי קצת מבלבל אבל אני רוצה לדעת אם אנחנו צריכים לקנות קונדומים שיהיו בבית בכל זאת (ואולי זה רק ידרבן אותו?) או לא?
    והאם אנחנו צריכים לשאול אותו על זה כל כמה זמן מבלי שהוא יחשוב שאנחנו "חופרים" לו?
    תודה רבה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    22/09/2014

היי ענת,
    אלה בהחלט מצבים עדינים שצריך לנוע בהם בזהירות אבל עם מסר מאוד ברור.
    יפה עושה בנך שהוא פונה אליכם, ועל כך הייתי שבה ומעודדת אותו. מחזקת את שיקול דעתו בכיוון זה.
    לאור הפנייה אליכם הרי שהוא גם יכול כבר לדעת שניתן לסמוך עליכם. ניתן לומר זאת ולהוסיף עד כמה אתם רוצים את טובתו. בנוסף, ללכת מאחורי הגב, תוך התחשבות במה יגידו ואיך הוא יראה בעיני חבריו הם שיקולים מוכרים אך מוטעים.
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו