מתחים וכעסים עם בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתחים וכעסים עם בן 13
    נצחונה
    29/09/2014

בני בן 13 מתעקש ומתלעם על כל נושא. הוא מסתובב בבית ללא חולצה גם כשמבקשים לפני ארוחה לשים חולצה כי זה לא מכובד..הוא לא מסכים ואז יש צעקות ובכי מצידו. הוא לועס ברעש ואנחנו מעירים לו שמפריע ושישים לב...שוב מגיע לצעקות ובכי.. מתעקש להניח תפילין ללא חולצה ועם תחתונים..זה מכעיס אותנו .מסבירים לו שזה אסור ועדיף שלא יניח תפילין..שוב צעקות ובכי.אלה חלק מהדוגמאות שכבר חודשים מעירים על אותו נושא והוא לא מוכן לשנות ולהשתנות. היחסים מתערערים מאד ויש מתח בבית.מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתחים וכעסים עם בן 13

הוספת תגובה

• מתחים וכעסים עם בן 13 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/09/2014

נצחונה שלום,
    בנך נמצא בגיל בו הוא מקבל ממשות ותוקף לקיומו דרך התנגדויות כאלה ואחרות. במיוחד בנושאים שחשובים לכם...
    זה דורש ממך ליצור גבולות וגם לשמור עליהם, מה שגובה כוחות לא מעטים...!
    אני רוצה לחזק את ידיכם להמשיך לעמוד על שלכם, ליצור את הגבולות ולשמר אותם, כי ברור לי שהוא זקוק לכך מבחינה נפשית - גם אם לא יודה בכך.
    אני מתרשמת שכרגע מה שחשוב זה הקו המאוד ברור שלכם כהורים הכולל התמדה במסרים, ומתן תשומת לב למצבו הנפשי והחברתי.
    אם הוא בוכה הייתי מבררת עמו מדוע, מה מעורר את הבכי...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו