מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות של ילדה בת 18הורה מתלבט04/11/2014
היי
לנו שלושה ילדים , בתי הבכורה ( בת 18 לפני גיוס) אף פעם לא הייתה
"משפחתית" תמיד חיי החברה - חברות \חברים היו בראש מעיינה
ואנחנו כהורים מאד נעלבנו , בעיקר בארועים משפחתיים , תמיד התחמקה
או דיי "עשתה טובה" כאשר התבקשה להשתתף -לקנות מתנה
מוכרח לאמר שאני מרגיש כמו הורה שנתפס כמובן מאליו
וכי יש ביני לבין זוגתי דעות מנוגדות בנושא
בעוד היא נוטה לעבור לסדר היום על כך , אני בדעה שצריך לשלול ממנה
דברים שנתפסים בעיני כמותרות , רכב - כסף לבילויים וכדומ'
אני מודע לכך שילדים מתבגרים עוברים תקופה לא קלה והמעבר לגיוס -יציאה לחיים עצמאיים דיי גורמים להם לחוסר יציבות .
שלשום חגגנו יום הולדת לבן הזקונים שלנו במסגרת הכיתה וכאשר ביקשנו ממנה
להגיעה היא אכן אמרה שתעשה כך ,
גם השתתפות בקניית מתנה עבורו הייתה בעיניה מטלה "קשה" מידי
וכמובן שליום הולדת היא בסופו של דבר לא הגיעה ובמקום הלכה עם חבר לארוע של משפחתו
זה כבר היה יותר מידי עבורי
איך לדעתכם עלינו לנהוג במקרה שלה שכן עליי לציין ששני ילדינו האחרים
הם ממש רגשישים לארועים משפחתיים משתתפים ותורמים
אז לא בטוח שהנושא שאני מתאר נופל על ליקוי חינוכי
עצתכם תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילדה בת 18 - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/11/2014שלום לך,
קודם כל אומר שאני חשה את הכאב העולה מדבריך. זה באמת כואב ומרגיש סוג של דחייה כאשר הבת בוחרת באנשים אחרים על פני המשפחה... ולא משנה כרגע מהן הסיבות (שאיני יודעת מהן...).
יחד עם זאת, אני סבורה שנקיטת סנקציות חריפות רק תחריף את המרחק ותעשה הפוך ממה שאתה מצפה. הרי ברור שאי אפשר לגרום לה לבחור בכם בכוח...
אני יכולה להציע לך לנסות להיות קצת פחות רגיש להתנהלות שלה, אבל זה מאוד קשה. נסה לחשוב עם עצמך (ועם אשתך) האם העלבון הזה יושב על תחושות אותן אתה מכיר מילדותך? ממשפחת המוצא שלך... ואם כן - כיצד הן מחריפות/מעצימות את התגובות כלפיה...
הכי טוב היה אם היית יכול פחות לחזר אחריה... לתת לה פחות כוח לפגוע בך/בכולכם... לתת לה להבין - בקצב שלה - שגם היא מפסידה כשהיא מתנתקת, והמון!
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)