מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרות ונטייה מיניתמיכל11/11/2014
שלום רב,
ביתי, נערה בת 14, נמצאת במצוקה רגשית לגבי הנטייה המינית שלה, והדבר נובע מכך שהיא הגיעה דרך קישור באינסטגרם לתמונות של נשים בלבוש פרובוקטיבי וראתה סרטון של זוג נשים מתקלחות והדבר ריגש אותה, ומספרת שנכנסה לסרטון יותר מפעם אחת. בנוסף, היא גם ראתה זוג מקיים יחסי מין.
לציין שלא היה לה חבר והיא די מקנאה בחברות שלה שלחלקן יש חבר. מקריאה ביומן האישי שלה קראתי ששנה שעברה היתה מאוהבת בילד מהכיתה תקופה ארוכה. היא מראה התעניינות במין הגברי ומחכה כבר שיהיה לה חבר...
היא פתחה את הנושא בפני בהתפרצות רגשות ובבכי לאחר "ששמרה את הנושא בבטן" עד שלא יכלה יותר לשאת זאת.
הפחד שלה הוא מכך שבגלל שהיא ראתה את הנשים, הדבר מעיד שהיא לסבית, וזה מבעית אותה, משתלט לה על המחשבות, ולטענתה המחשבות לא עוזבות אותה לרגע, היא מכונסת בעצמה, מתלמידה מצטיינת של "100" התחלנו לראות ירידה בתוצאות המבחנים. משיחה עם המורה שלה היא גם ציינה שיש ימים שהיתה לא מחוברת ומנותקת בכיתה והמורה מרגישה שמשהו עובר עליה. אמרנו שזה קשור לגיל ההתבגרות ללא פירוט והמליצה לפנות ליועצת ביה"ס, אך לא הסכמנו.
קיימתי איתה מספר שיחות והסברתי לה שהדבר טבעי בגיל ההתבגרות ואנו סקרנים לראות איך נראה גוף אישה וגוף של גבר ועוד ועוד... בנוסף, ניסיתי להבהיר בעדינות שלהיות לסבית זה בסדר (ואין לי בעיה עם זה, חשוב לי הנפש של הילדה), כך שאם זה נכון שלא תפחד, והדבר יותר הפחיד אותה, היא לא רוצה לשמוע על כך אפילו ואומרת שרוצה להתחתן ולהביא ילדים וכו'.
לתחושתי ומהכרותי היא לא לסבית, אך אני לא מצליחה להרגיע אותה ולהוציא אותה מהמחשבות שממש מקשות עליה את החיים בלשון המעטה.
כל ההסברים שלי שזה שהיא צפתה בסרטון לא מעידים על היותה לסבית, לא מצליחים להרגיע אותה.
אני מתלבטת אם לקחת אותה לשיחה עם מומחית לגיל ההתבגרות, כי הילדה עלולה "להעצים את הבעיה" ולחשוב שאם הולכים לשיחה/יעוץ - זו אסמכתא שהיא לסבית.
אבקש הדרכה איך להתנהג איתה, מה לומר לה, מה לעשות ?
אני ממש מוטרדת , אודה לתשובה מהירה וגם אמצעי קשר עימכן לתיאום שיחה מקצועית , במידה והילדה תסכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות ונטייה מינית - תגובה
שלי ורדי11/11/2014שלום לך מיכל,
מתיאורייך, הילדה שלך במצב משברי, ייתכן שהיא מגלה משהו על עצמה, מבחינת הנטייה שלה וזה מפחיד אותה, יתכנו עוד סיבות לכך, הכל פתוח מבחינת הנטייה המינית. אם הנטיות שלה מפחידות שלה, אז פעלת נכון במסר מרגיע ומקבל בכל מצב שתבחר בעתיד. עדיין זה לא מרגיע אותה כי הבת בעצמה ספגה את ביקורת על התופעה ההומולסבית כתופעה חריגה, כך שהיא שופטת את עצמה, יתכן שהיא "מתאבלת" על מי שחשבה שתהיה ועל העתיד שבנתה בפנטזיה על עצמה. אם קיימות סיבות נוספות למשבר אינני יודעת, אך קרוב לוודאי שמדובר במשבר זהות, משברים אלה בעוצמות שונות אופייניים לגיל ההתבגרות. אני כן חושב שיש מקום להתערבות טיפולית של איש מקצוע, כי היא סובלת, וכי המשבר שלה משפיע גם על התפקוד הלימודי שלה.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)