דיבור בפלפ באמצעות אוזניות- המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור בפלפ באמצעות אוזניות- המשך
    ש
    18/01/2015

שלום בשנית. תודה על תשובתך המהירה והמעניינת. יתכן ואת צודקת ומדובר בבעיה כללית והיא שביתי אינה מקשיבה לדרישות שלי. הפעם מדובר בדרישה להשתמש באוזניות, בפעם אחרת מדובר בביצוע משימות חובה בבית וכו'. אנא הציעי לי דרך פעולה שתוכל לעזור לנו להמשיך את החיים המשותפים בנעימות. אני לא רוצה להתעמת, אלא תוך הבנה ויצירת שיתוף פעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיבור בפלפ באמצעות אוזניות- המשך - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    18/01/2015

שלום לך,
    האמת שמה שאני יכולה להציע לך הוא קודם כול התבוננות בדינמיקה הזו של מאבקי הכוח ביניכם. האחריות לכך אינה רק עליך ואינה רק על בתך, אלא משהו שקורה ביניכן. למה את מתכוונת ש"היא לא מקשיבה לדרישות שלך"? מה זו בעיניך "הקשבה"?... על איזה דרישות מדובר? האם את יכולה להפחית חלק מהדרישות? האם את פתוחה להקשיב למה מפריע לה...?
    בנוסף, נסי ליצור עמה דיאלוג אחר... קל להגיד וקשה לעשות - אני יודעת - אך שם טמונה בדרך כלל גם התשובה. זה לא יעבוד מיד... צריך סבלנות. עליך גם להבין שאולי ההתנגדויות שלה יושבות על מאבקי היפרדות ועצמאות שאופייניים לגילה....
    את יכולה גם להיעזר בסיוע מקצועי, מה שיכול מאוד להקל ולתמוך.
    בברכה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בפלפ באמצעות אוזניות- המשך

ש
    18/01/2015

את תשובתך זו אניני מבינה. מדובר בדרישות בסיסיות של שיתוף פעולה בבית בפעולות חיוניות לקיום הבית. הכוונה לחלוקה בסיסית בנטל המשפחתי. דברים כמו להוריד ולרחוץ את הכלים, לטאטא את הבית, להשליך את האשפה וכיוצא באלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בפלפ באמצעות אוזניות- המשך - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    19/01/2015

בוקר טוב,
    אכן דרישות בסיסיות ובכל זאת הרבה ילדים/ות בהרבה משפחות מתקשים/ות למלא אותן... הרבה הורים מתמודדים עם סוגיות אלה, והשאלה הגדולה היא איך מקבלים שיתוף פעולה מבלי שזה יעלה במחיר היחסים...
    לא יודעת מה היה לא ברור בתשובתי הקודמת אבל אולי כדאי לעיין בה שוב, לשוחח עם מישהו קרוב, להרהר... לפני שיוזמים צעד כלשהו כלפי הבת. זה כולל גם בדיקה עצמית שלך לגבי המינון של הבקשות/דרישות ושל האופן בו את אומרת את הדברים...
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו