מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קרה לילדה שלי?עזרהחני25/04/2008
שלום,
שלום אני אמא לילדה בת 15
לפני בערך 8 חודשים גילתי כי בתי מעשנת לקחתי אותה לשיחה היא פשוט לא הקשיבה לי.
אחרי כמה ימים הגיע אלי סירטון שהבת שלי "מסטולה" הזדעזתי ממה שראיתי,
ומאז התברר לי כי כל יציאה שלה היא שותה והיא מעשנת בקביעות.
לקחתי אותה באחד הימים לשיחה רצינית הסברתי לה הכל והיא פשוט צחקה קמה ויצאה מהחדר.
בלימודים היא לא ממש מתענינת.
למרות שאיני מסכימה לה לצאת היא יוצאת ללא רשותי וחוזרת בשעות המוקדמות של הבוקר.
מה קרה לבת שלי??? אני כבר לא מזהה אותה.
היום שהלכתי להעיר אותה בסביבות השעה 12 אמרתי לה שתקום לעזור לי קצת היא ענתה לי במילים אלו "כוס אמק אמא חלאס צאי ממני לא בא לי"
מרוב ייאוש התקשרתי לבן הגדול אולי יצליח לעודד אותה הוא בא ואחרי ויכוח שהיא צרחה וצחקה
הוא שם לה סטירה חשוב לי לציין שהוא התנצל כמה פעמים בפניה ואמר לה שזה מדאגה אליה
הוא ישב איתה בסביבות השעתים לדבר איתה לאחר שיצא אמר שהיא סיפרה לה הכל ולא רצה לפרט
אשמח לקבל את תשובתך בהקדם.
אגב ניסיתי יועצת ושיחות והכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה בגיל ההתבגרות
חלי ברק שטיין26/04/2008חני, פחות מסובך לענות מה קרה לבתך, מאשר לחשוב ולהצליח לשנות את התנהגותה.
בתך מתנהגת כך כי היא בגיל ההתבגרות, היא בוחנת את עצמאותה ואת גבולותיה, היא מעשנת ושתה אולי כי כך עושים כל חבריה, אולי כי היא רוצה להרשים אותם, אולי כי זה נותן לה להרגיש גדולה וחשובה. הרבה סיבות מסבירות את התנהגותה, אך עדיין אין זה אומר שאתם אמורים להסכים לכך ולשתף עימה פעולה.
לדעתי, את מדברת איתה ומצפה 'שהיא תבין', וזה לא יקרה כנראה. את צריכה לחשוב מה בדיוק את דורשת ממנה, גבולות ברורים ולומר זאת. בצורה נעימה ותקיפה. למשל, שעד שאין הסכמה שלה שהיא מפסיקה את העישון והשתיה, וכמובן מגיעה בזמן שנקבע- היא לא יכולה לצאת בערבים. נקודה. בלי ויכוחים, ובלי כעס. כמובן בלי לאבד שליטה כמו שקרה לבנך.
במקביל לגבולות הברורים חשוב שתמצאו זמן לדבר איתה בשקט, להבין מה עובר עליה, ליצור איתה קשר. אמרת שניסיתם יעוץ, אז אולי לא במקום הנכון, לדעתי הדרכת הורים תעזור לכם.
קיראי על הגיל (את יכולה לקרא בספרי 'תקשיבו לי רגע') כך תדעי יותר מה לצפות ואיך להגיב. לכי ליעוץ וכך תוכלי להתחזק, גם להעמיד גבולות וגם להשאר רלוונטית אליה.
זה עוזר, אל תוותרי.
בהצלחה חלי ברק -שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)