נערה שמחסירה הרבה ללימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה שמחסירה הרבה ללימודים
    לאה כהן
    18/03/2015

בתי בת 16.5 בכיתה י והיא מחסירה הרבה (בערך 40%) זה היתחיל מכיתה ז'
    לקחתי להרבה טיפולים וזה לא עזר עשיתי לה איבחון ויצא שהיא מעל הממוצע.
    היא ילדה חכמה ואהובה על החברות אבל קשה לה לקום בבוקר וואין לה חשק להשקיע בלימודים. אני יודעת מה השלכות של זה לעתיד וזה גורם הרבה מתחים.
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נערה שמחסירה הרבה ללימודים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    03/05/2015

לאה בוקר טוב,
    נשמע שאת מנסה לטפל בבתך ובכל זאת היא מתקשה להחזיק ולהתמיד במסגרת הלימודים.
    כשאת מתכוונת "טיפולים" האם את מתכוונת לטיפולים פסיכולוגיים? אם כן, מה למעשה הבנת, קבלת הסבר, בנוגע לעולמה הנפשי...? קשה לי להאמין שמדובר רק ב"עצלנות", "אין לה חשק"... האם יתכן שמדובר בסוג של מרד מצידה כלפיך? האם היא מרגישה שאם היא לא תיצור "בעיות בלימודים" לא כל כך יתייחסו אליה במשפחה?...
    בסך הכול אי אפשר להכריח. במקרה שהיא ממש לא תרצה להמשיך לכיתות י"א-י"ב יכולות להיות מספר אפשרויות:
    שהיא תעזוב כליל ותצא לשוק העבודה - אפשרות קיצונית אבל מציאותית. היא תוכל להשלים בגרויות בעתיד, כשתתבגר ותבין שזה עבורה.
    שהיא תעבור לבית ספר בו יש פחות דרישות - אפשרות פחות טובה, זה תלוי גם בציוניה ובעמדת בית הספר.
    אפשרות שהיא תמשיך בבית הספר המוכר, תוך קבלת עזרה מהצוות החינוכי ויצירת דרכים ליצור מוטיבציה ואפשרות להתמיד.
    אני בכל זאת מציעה שהיא תלווה בסיוע מקצועי-טיפולי וכך גם אתם ההורים (הדרכה).
    בהצלחה רבה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו