מה עושים עם נער שמשקר כל הזמן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם נער שמשקר כל הזמן?
    אורי
    27/03/2015

אנו זוג נשוי ויש לנו בן - שני מתוך ארבעה. נער נבון ומקובל בחברה. מצליח מכל בחינה גם בספורט וגם בלימודים. מסיבה לא מובנת כבר מילדות הוא משקר. הבחירה שלו בשקר היא אופציה מיידית גם אם צריך (שקר לבן) וגם אם לא צריך. החשש שלנו שההבחנה שלו בתחום הזה תשתבש לחלוטין וגם מכך שהוא ייצור לעצמו מוניטין של אדם שקרן ובכך הוא יפורר את המעמד שלו בחברה העתידית.
    מניין מגיעה התנהגות שכזו? מה עושים איתה? האם אנחנו חוששים לשווא?
    תודה!
    אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים עם נער שמשקר כל הזמן? - תגובה

שלי ורדי
    02/04/2015

שלום אורי,
    אפשר להבין לדאגתך, הייתי דואגת גם במקומך.
    אני לא יודעת איך הבן שלכם היה בתור ילד ועד כמה היה קרוב, פתוח וכן אתכם. האם התנהגותו מייצגת המשך מוקצן של יחסיכם בעבר, או הבן שינה את התנהגותו לגמרי כלפיכם. הייתי רוצה להבין האם התנהגויות של שקרים ואי אמירת אמת הנן מנת חלקו בבית בלבד או גם בסיטואציות חיים אחרות כמו בבית ספר מול מוריו, בבית מול אחיו, או מול חבריו. שקרים מבטאים חוסר קרבה ואי אמון, אמונה שהוא לא יהיה מובן בכל מקרה. גם אם יגיד את האמת לא ישיג את צרכיו, או שישפטו אותו. בנוסף, שקרים מסמלים צורך רב בעצמאות ונפרדות, דווקא מתוך תחושה של תלותיות יתר בעבר , בעת הילדות. ייתכן שכך הוא מרגיש עצמאות ותחושה שהוא גדול ואינו צריך לעשות חשבון לאף אחד. שקר מבטא גם תחושה פנימית של "אם אין אני לי, מי לי.." מן אמונה שאין בעולם אדם שמסוגל להבין אותי ולעזור לו לספק את צרכיו.
    אני מסכימה לדאגה שהשקרים כסמל לתפיסה פסימית זו על היחסים מעלה את החשש לאיכות היחסים הקרובים העתידיים שלו. ברמה המעשית בבית, אני לא יודעת איך אתם מתמודדים והאם אתם מציפים את הנושא. בסופו של דבר שיחות ישירות שמציפות הכל, הן טובות. במקרה שיש שיחות כאלה ואינן מובילות למשהו טוב, אני ממליצה הדרכת הורים בשלב ראשון על מנת שאתם תבינו את מהות היחסים עם הבן יותר טוב ודרכי התנהלות שיכולים להתחיל לקרב אותו אליכם. ייתכן שבשלב מאוחר יותר הבן יצטרך ייעוץ.

בברכה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו