גיל 13: שיחות מיניות בווטסאפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל 13: שיחות מיניות בווטסאפ
    אלי
    29/04/2015

לאחרונה נחשפתי לשיחות שבתי בת ה 13 עורכת בווטסאפ עם החבר שלה ועם חבר שלו (שניהם בנים בכיתה שלה). היא לא יודעת שאני ראיתי את השיחות.

השיחות הן בעלות אופי מיני בוטה. "סקסטינג" שמתאים לגיל 20. היא אפילו שולחת תמונות בהן היא מעורטלת חלקית.

כבר אמרתי לה מספר פעמים לא לשלוח תמונות בעייתיות אבל אני רואה שזה לא עוזר. כנראה הלחץ מהחבר עושה את שלו.

אני מאוד חושש שהיא תתחיל לקיים יחסים בגיל מוקדם מאוד או שהיא "תשטרלל" עם בנים בכיתה.

בתי היא ילדה מאוד אינטלגינטית והיא בכיתת מחוננים. היא מאוד מקובלת בכיתה שלה ויש לה המון חברות. היא זוכה לאהבה בבית ויחס רב.

ניסיתי לדבר איתה על הקשר שלה עם החבר שלה אך היא מתחמקת מייד.

אני לא יודע מה לעשות.

מה לעשות? איך לדבר איתה מבלי לחשוף את העובדה שראיתי את השיחות ללא ידיעתה?

אבא דואג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיל 13: שיחות מיניות בווטסאפ - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    03/05/2015

אלי בוקר טוב,
    בתך היא ילדה נבונה, מחוננת, אך נראה שהיא מוצפת רגשית ובהחלט מבולבלת. התנהגותה מעידה כי בנוגע לבנים/לחבר ובעיקר לצורך להיות אטרקטיבית ונחשקת מבחינה מינית והיא מוכנה "לחצות גבולות". נראה לי שהווטסאפ מאוד מרגש אותה, יש פה גילוי מסוים, התרגשות והדלקות. סוג של אש... קשה לעצור זאת רק דרך אזהרות וגם לא כדאי (במחשבה על מיניותה העתידית). מה שבהחלט עלול לפגוע בה. אני מבינה את דאגתך.
    אני סבורה ששיחה עמה אינה צריכה להיות חד פעמית, וגם לא מבוססת רק על מקום של אזהרה (מה שלהערכתי קרה, והנה לא עבד...). יש לדבר על הצורך שלה לשלוח את התמונות, מדוע היא לא פוגשת את תחושת האזהרה שאתה מנסה להעביר אליה ובכלל מה קורה לה.
    אי לכך אני מציעה לך לפנות למי שיכול לנהל איתה שיחות מסוג זה. האם, יועצת בבית הספר, אולי אפילו מטפלת מקצועית פרטית. היא זקוקה לעזרה וכך גם אתם.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו