מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאילו מדברת לקירמיטל04/05/2015
שלום, יש לי 4 ילדים בת חיילת שמגיעה כל יום הביתה בשעות שונות בת בכיתה יא בן בכיתה ט ובן בכיתה ז
מס' פעמים אני מבקשת מהם שיעזרו בסידור הבית, לדוגמא אחרי האוכל שינקו אחריהם את הכלים ואם הם לא רוצים לשטוף אותם שפשוט יניחו במדיח, זה לא נעשה ואם כבר נעשה אז כל אחד רוצה להכניס את שלו בטענה שהכלים שבכיור לא שייכים אליהם.
החדרים של הבנות נראים זוועה, בלגאן אחד שלם, על המדרגות אצלם זרוקים דברים ונעלים כשהן עולות לחדרים הם עוברות ופשוט "לא רואות" את אותם דברים. כביסה נמצאת בחדר, מיוזמתם לא יקחו וישימו במקום. כל דבר אני צריכה לבקש וגם לפעמים שאני מבקשת עד שהדברים נעשים אני מוטשת ומעדיפה לא לבקש. מה גם שמעולם לא שמעתי את בנותיי שואלת אם אני צריכה עזרה מהן אפילו בדבר הכי פשוט...
אני אישה מסודרת ודואגת שהבית יהיה נקי ומסודר ולי
אין לי כח לחזור מיום עבודה בידיעה שמחכה לי כל הבלגאן של הילדים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאילו מדברת לקיר - תגובה
שלי ורדי04/05/2015שלום אודליה,
כפי שאני מבינה מהתיאור שלך, הילדים שלך התרגלו שמישהו אחר-האימא- מסדרת אחריהם תמיד. למרות הטענות והתלונות שלך אליהם, את מתעייפת ממאבקים ומסדרת בעצמך. אני מאד מבינה אותך, כל עוד יש לך עבודה ואת עייפה ומעדיפה את המאמץ הנוסף בסידור החדרים והבית מאשר מאבק עם הילדים. אלה הרגלים שטוב שההורים יתחילו להקנות מגיל צעיר, כרגע יותר קשה. למרות זאת אני תוהה למה אף אחד מ 4 ילדייך לא בא לקראתך. את מתארת את עצמך כמסודרת ונקייה, איך אף ילד לא הצליח להזדהות ולראות אותך כמודל ולרצות להיות מסודר? ילדייך, בעיקר הבנות הן די גדולות...הייתי מצפה מהן ליותר רצון לסדר וליותר רצון לקחת על עצמן אחריות על החפצים והסביבה האישית שלהן. אין לי פרטים נוספים על המסגרת המשפחתית כך שקשה יותר לתת עצה מותאמת. מה שבכל זאת הייתי ממליצה לך זה לכנס אותם , את כולם או רק את הבנות, בתזמון מתוכנן מראש ולא בזמן שאת כועסת עליהם כי הם לא מסדרים. תדברי בצורה רגועה ותבקשי מהן לסדר ולנקות את החדרים שלהם בשלב זה בלבד. הם צריכים להביא את הבגדים המלוכלכים לכביסה אחרת את לא מסדרת, ממיינת ומכבסת להם. חשוב שתדברי אתם בצורה רגועה, ושבעלך גם יהיה אתך,שתהיו צוות. בגיל כזה ובמצב כזה שהילדים אינם רגילים לסדר אישי, השינויים יהיו קטנים וייעשו דרך שינוי בדפוסי התנהגות מצידך, ולא דרך הרבה מלים וויכוחים. פשוט לא לסדר אחריהם, עד שלא יהיה להם מה ללבוש או שירגישו ממש לא נוח בבלגן. בנוסף, אני מרגישה במרומז מדברייך שאין הרבה לכידות בין האחים. כל אחד לעצמו. זה עוד נושא שצריך אולי לתת עליו את הדעת, אם את רוצה משפחה וילדים שיהיו שתהיה ביניהם אחוות אחים ותחושת צוות.
בהצלחה!
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאילו מדברת לקיר
מיטל05/05/2015שלי תודה רבה על תשובתך המורחבת, כל מילה כל כך דיברה אלי. וזה נכון אני שנים רבות מתאמצת כל כך שיקשיבו לי ושיעשו דברים ולא תמיד זה עובד , וכן חשוב לי מאוד שתהיה אחווה משפחתית אך משום מה גם כאן הם לא תמיד רוצים לעזור אחד לשני למרות שאני ואחיי מאוד מגובשים וילדיי יודעים זאת. הרבה פעמים יש כשמישהו מבקש משהו השני לא רוצה לעשות זאת ...מה באמת ניתן לעשות בנודון כדי שהם יהיו מלוכדים ויעזרו אחד לשני..אשמח לטיפ קטן בנושא למרות שילדיי כבר גדולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)