מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבוי סתוםמיכל13/05/2015
אני ובעלי רוצים לחנך הילדה שלנו שהיא בת 18 להתנהל נכון עם כסף.בכל חודש מקבלת תקציה של 600 שח (לבילויים מוניות ומעט בגדים).מכוון שהיא ילדה מאד בזבזנית ואין לה שום מושג בכסף התקציב נגמר לה אחרי שבועיים.החלטנו שהפעם לא ניתן לה תקציב מכוון שלא מוכנה למלא אף משימה בבית על בסיס יום יומי.הטלתי עליה את תליית הכביסה וקיפולה (בזמן שמתאים לה).אחרי נדנודים רבים מצידי עדיין לא עשתה דבר בנדון.התלקח ריב גדול אחרי שסרבתי ללכת עימה לקניון לקנות נעליים גם מפני שלא עמדה במשימתה וגם מכוון שלפי דעתי אינה זקוקה לנעליים(מגירה מפוצצת).הילדה ברוב חוצפתה "לקחה" לי את כרטיס הויזה מהארנק.כרגע אני לא מדברת איתה .אבל מה הלאה?
יש לציין שלילדה סירבול מוטורי והפרעות קשב(מטופלת ולומדת יפה.)
אשמח לשמוע עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוי סתום - תגובה
שלי ורדי16/05/2015שלום מיכל,
אכן ביתך נשמעת, מהתיאור שלך, ילדה מפונקת. ייתכן כי צד זה באופייה קשור לבעיית הקשב שלה שגורם לה לקושי לדחות סיפוקים ולשהות בתסכול. ייתכן ואתם מרחמים עליה בגלל הסרבול המוטורי שלה... נדמה לי שהיא נערה לא קלה וגם יהיה לה עצמה קשה בעתיד כשתצטרך לעמוד על הרגליים שלה ללא תיווך ועזרה, לקבל החלטות ולהכיל אכזבות.
בגיל 18,מעט מאוחר כדי לחנך אותה לבצע בבית מטלות. אני לא יודעת אם יצליח, אך בפירוש יש ערך מוסף עבור ההתפתחות שלה, ההבנה וההפנמה שאין תמורה ללא נתינה/השקעה מצידה. לגבי התקציב של 600 שח, הוא תקציב יפה לגילה אפילו מפנק מדי. ייתכן שיהיה טוב יותר אם ביתכם תקבל בכל שבוע תקציב, במקום כל חודש, ותקבל מכם הדרכה איך להשתמש בכסף (בטח עשיתם את זה כבר).
דבר אחד בטוח: אתם חייבים להיות עקביים עם הקו שלהם ולא לרחם עליה או לוותר, אחרי שהחלטתם דבר מה לגביה. אתם צריכים אורח רוח ונשימה ארוכה לשם כך. היא זקוקה, לטובתה, "לפגוש את המציאות",שלא תמיד תהיה נעימה ועוטפת עבורה בעתיד. ייתכן שהיא תצטרף ייעוץ רגשי אם לא קיבלה עד כה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)