הבת מרגישה ה"כבשה השחורה" של המשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת מרגישה ה"כבשה השחורה" של המשפחה
    מירב
    13/05/2015

הי,
    אני כותבת את זה בצער גדול. בעיקר בגלל שאני מרגישה שזמן ארוך מדי חיכיתי שהתחושה הזו של בתי תחלוף, וחבל לי שלא התייעצתי קודם, כי התחושה הזו שלה רק גדלה ומתעצמת כל הזמן.
    יש לנו שני ילדים - בן בכור מסיים תיכון ובת שמסיימת יסודי. היחסים ביניהם טובים, תמיד היו. אמנם בתקופה האחרונה הם יותר ויותר עסוקים בענייניהם ופחות בנושאים משותפים, אבל האווירה כמעט תמיד טובה וחיובית ביניהם. הבן הבכור אובחן כמחונן, אך לא רצה ללכת לכיתה ייחודית, בגלל קשר חברתי טוב שהיה לו עם ילדי כיתתו. הצלחה בלימודים באמת מגיעה אצלו בקלות ללא צורך להתאמץ מדי, וזה מפנה לו הרבה זמן לפעילויות ותפקידים בתנועת הנוער, נגינה ועוד. הוא נחשב נער יפה, כך שבאמת (טפו טפו) התנהלותו מול העולם קלה. אחותו הקטנה היא ילדה מוכשרת באמנות ובספורט, אינה מחוננת על פי האבחונים הרשמיים, אך אין לה קשיים לימודיים מיוחדים. אך גם אינה משיגה הישגים מצטיינים באופן מיוחד - נראה שאינה שואפת לזה או מתאמצת לזה. ואנחנו לא מנסים לדחוף להצטיינות כמטרה, כך שמעולם לא הועלתה השוואה כל שהיא להישיגי אחיה. חברתית היא בסדר גמור, לא מההכי מקובלים אבל כן מהמעגל הקרוב לשם, וממוקמת במקום נעים מבחינתה. (מלבד המתחים הרגילים בגיל זה בין בנות....). בתקופה האחרונה ברגעי לחץ או כעס היא טוענת שתמיד היתה הכבשה השחורה של המשפחה, שכולנו חכמים יותר ממנה, יפים יותר ממנה, והיא לא שייכת, ובטח מביישת אותנו. לא עוזר שום ביטול שלנו של הדברים, הוכחות להצלחות שלה בתחומים שאחיה בכלל לא, וכו'. הטענות מובאות בצורה כל כך אמינה, שהתחושה היא שזו באמת הרגשה שהיא סוחבת הרבה זמן ורק עכשיו משחררת. הם בכלל לא דומים חיצונית, והיא מסתובבת עם הרגשה שאינה יפה, רק כי אינה דומה לאחיה והוא באמת מקבל הרבה פידבקים על מראהו, מבלי שהוא מתעניין בזה בכלל... איך אפשר לגשת לפתרון הבעיה? איך אפשר להקל עליה בקבלת עצמה? איך אפשר לטפל בהרגשה האיומה הזו של "הכבשה השחורה" כשאין לכך סיבה אוביקטיבית?
    תודה
    מירב זוהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבת מרגישה ה"כבשה השחורה" של המשפחה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    24/05/2015

מירב שלום,
    בתך מתארת משהו מעולמה הפנימי. זו החוויה והיא המשמעותית, גם אם לדעתך אין לכך סיבות "אובייקטיביות".
    נראה לי שלאור הדברים שאת מתארת אכן לא פשוט בכלל להיות אחותו של בנך! הוא שם קנה מידה מאוד גבוה להשוואה, ולעתים ההשוואה הינה בלתי נמנעת...
    בתך נכנסת לגיל ההתבגרות, גיל עם סערות נפשיות וקונפליקטים פנימיים רבים וכבר נותנת לכך ביטוי. אני מציעה לא לקחת את הדברים כפשוטם, היות שלבטח השתדלתם כהורים להיות שם בשבילה. זה ניכר גם מדבריך. אבל כדאי לברר מה קורה פנימה בעולמה, שהביא להתפרצותן של טענות אלה? להיות בדיאלוג איתה, גם אם זה קשה ולעתים מכביד ומאיים.
    בנוסף, אני ממליצה להיעזר מקצועית. הן עבורה - בטיפול - והן עבורכם - בהדרכה. קשה להיות במגע עם כל דבר, פנימי וחיצוני, ואני מתרשמת שהדרכה תוכל להאיר את עיניכם כיצד לעזור לה. היא צעירה מאוד עדין ועמדתכם חשובה מאוד.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ל- הבת מרגישה ה"כבשה השחורה"

מירב
    26/05/2015

תודה רבה!
    את צודקת, גם אני כשקראתי כעת שוב איך שניסחתי את תיאור הבעיה, הבנתי שהשוואה מתבצעת, גם כשמאוד מנסים לא... לגבי ההדרכה והייעוץ - האם כדאי איתה? לחוד?
    תודה רבה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ל- הבת מרגישה ה"כבשה השחורה" - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    27/05/2015

שלום לך,
    הצעתי הראשונה הייתה שהבת תקבל טיפול ואתם הדרכה הורית. זה אומר שהיא מגיעה אחת לשבוע ואתם - בתיאום עם המטפל/ת - בערך אחת לשבועיים.
    שוחחו ביניכם ותחליטו.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו