מתבגר חסר סבלנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגר חסר סבלנות
    אמא 52
    10/06/2015

בוקר אור..אני אם לשתי בנות מעל גיל 20 ובן בן 13.

הילד תמיד היה קצת שונה מהבנות בקטע החברתי. מילדות היו בעיות של כישורים חברתיים והבנת קוד התנהגות עם הילדים..שהקשו עליו את החיבור לילדים. שלחתי אותו בגיל 9 לקבוצת כישורים חברתיים ולאחר תקופה המנחה אמרה שאין מה לעשות איתו כיוון שהוא מאוד בוגר..ויודע בדיוק מה רוצה מעצמו..ומה נכון עבורו ולא במקום של לשנות כדי להיות עם ילדים שבמילא לא מסתדר איתם. מאז מדברת איתו המון בבית מטפלת בו התנהגותית(אני קואצרית בעצמי)...יש שיפור עצום. הוא ילד אהוב על המבוגרים..פעיל,ספורטיבי,,וורבלי..אבל קשה לו לדחות סיפוקים,על כל דבר מעיר..חסר סבלנות וכל דבר קטן מעצבן אותו ברמות גבוהות. כשנמצא עם כמה ילדים בודדים שבקשר איתם..ברגע שמשהו מעצבן אותו חוזר הביתה. מבין שצריך להתמודד אך מבחינתו אין מה להתמודד עם "טמבלים". אינו יכול לסבול "קללות" שמוציאות אותו מאיזון....
    מבין כל מה שמסבירים לו..שאלו האנשים וצריך ללמוד להבליג..לא להתייחס לכל מה שאומרים וכו....אבל אין לו סבלנות אליהם. מצד שני ילד מאוד חברתי שמאוד אוהב ילדים.

אשמח לרעיונות איך אפשר לחדור אליו כך שיפנים "שאנשים לא מתנהגים לפי איך שאנחנו רוצים"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר חסר סבלנות

הוספת תגובה

• מתבגר חסר סבלנות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    10/06/2015

שלום לך,
    אני מתרשמת שאת משקיעה הרבה בבנך, ומצפה גם לשינוי ולתוצאות... נשמע שהוא ילד מושקע, מקבל הרבה תשומת לב והתייחסות אישית.
    נדמה לי שיש כאן גם היבטים התפתחותיים. הוא צעיר מאוד, רק בן 13, וכדאי להתאזר בסבלנות לגבי התפתחותו ויצירת "פתיל" סבלנות ארוך יותר, יכול להסתגל עם בני גילו וכל מה שתיארת.
    בנוסף, יתכן שהחלק הרגשי לא מספיק טופל היות שאימון אינו טיפול. אני יכולה להציע להפנות אותו לטיפול כזה, פרטני, המלווה בהדרכת הורים. הדרכה שיכולה לסייע ולתמוך גם בך.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו