מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרד של ילדה בת 10ויקי01/05/2008
ביתי בת ה- 10 בעלת דעה לכל דבר , מתנגדת לכל מה שלא מתאים לה. לפעמים נדמה לי שפשוט אנחנו רבות על כל דבר, על בי"ס - פשוט לא בא לה להכין שעורים ואם כבר כן אז היא קובעת שהיא עושה בסלון (מול טלויזיה - מה שאני מאוד נגד) מצד אחד אני לא רוצה על כל דבר להיות "קטנונית" אבל זה נראה שהיא מנצלת את זה, וזה גורם לאווירה ממש לא נעימה בבית. ובכלל בכל נושא יש לה מה להגיד ולא משנה מה אני מבקשת, ואומרת היא תמיד עושה בדרך שלה. אני ממש נגד עונשים (מה שגם ככה לא ממש עוזר) ואני מנסה גם להתעלם מהתנהגויות לא ראויות אבל היא ממשיכה בדרכה. השאלות שלי הם כאלו.
א. בנושא של שיעורי הבית האם לעמוד על זה ששיעורים עושים רק בחדר ולא בסלון?
ב. האם להשאיר את נושא השיעורים לאחריותה בלבד. נושא של השיעורים מאוד טעון זה פשוט יוצר "מלחמה" בינינו וניסיתי להשאיר זאת לאחריותה אז היא פשוט לא עושה שיעורים, ושהמורה שולחת פתק - אני צריכה לחתום. מה דעתכם?
אני מבחינתי מאוד משתדלת ברגע שהיא עושה דברים חיוביים אני מאוד מפרגנת לה, מעודדת אותה על מנת שזה ידחוף אותה להקשיב ולעשות מה שצריך.
דבר אחרון - המחנכת מאוד מרוצה ממנה באופן כללי תמיד אומרת שהיא ילדה טובה, שקטה , שאוהבת לעזור אבל כן שהיא צריכה להשתפר בלימודים. ואני יודעת שמבחינה חברתית קשה לה בכיתה אין לה ממש חברות. - יכול להיות שהיא מוציאה את כל הלחץ מבי"ס בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי היקרה
ענת זפרני04/05/2008ממליצה לך בחום רב להתיישב עם בתך ולכתוב חוזה רציני שיכיל בתוכו את הזמן שאת מקציבה לבדיקת האחריות שלה בנושא שיעורים
ואם תוך חודשיים אין שיפור ויש ירידה אזי מחליטים על שינוי הדרך
יש הרבה ילדים שזקוקים להדרכה ולא לניג'וס
למשל: טבלת חלוקת זמן
או - לתלות את לוח הבחינות על המקרר ולאזכר על כל בחינה יומיים קודם
דברי איתה
וקודם כל בררי אם הקושי לא חיצוני (סוג של הפרעת קשב וכו' שמקשה עליה בתחום הלימודי)
לגבי שיעורי הבית
אני מאוד מסכימה איתך - הרגלי למידה מאוד חשובים ובסלון יש המון גירויים מפריעים ומסיחים
הייתי מבקשת ממנה להכין בחדרה ואם היא מתעקשת על הסלון אז לכבות טלויזיה ולהקפיד על שקט
שיהיה לה ברור שההתייחסות רצינית
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)