בן 13.5 כל הזמן משחק במחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 13.5 כל הזמן משחק במחשב
    ג׳ני
    12/07/2015

שלום!
    יש לי ילד בן 13.5 ואת רוב שעות היום הוא מבלה במחשב. במיוחד עכשיו, בחופש הגדול, אבל גם בתקופת הלימודים, הוא ממהר לסיים את המוטל עליו (בלי לייחס חשיבות לאיכות ביצוע המטלות) וממהר לחזור למחשב.
    אני משתדלת להעסיק אותו בדברים נוספים, מקפידה על ארוחות משותפות, לוקחת אותו לקולנוע, דואגת שייפגש עם חברים ולא רק ידבר איתם בסקייפ או בווטסאפ. יחד עם זאת ולמרות המאמצים שלי, את רוב שעות היום הוא מבלה במחשב. מה עושים? ניסיתי להגביל שעות מחשב, אבל אני מתקשה לאכוף. רוב שעות היום אנחנו לא בבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 13.5 כל הזמן משחק במחשב

הוספת תגובה

• בן 13.5 כל הזמן משחק במחשב - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    27/07/2015

ג'ני שלום לך,
    סליחה על האיחור בתגובה.
    הרגע עניתי לאם אחרת בנושא זה, המטריד להערכתי הורים רבים.
    מדבריך עולה שאת אכן מאוד משתדלת. אשאל רק האם - בנוסף - גם ניסית לשוחח איתו? לדבר על מה שמושך אותו שם... על מה קורה לו... להסביר קצת את עמדתך - בלי ביקורת ובכלי כעס.
    זכרי שגם זו צורת תקשורת מקובלת היום בגיל זה, שהוא בחופש ולכן גם מקדיש יותר זמן למחשב ולמשחקים. איני כותבת זאת ומתעלמת משאלת ההתמכרות, הצריכה האפשרית של תכנים לא רצויים (כמו פורנוגרפיה) ועוד, אך לא ניתן לראות את התנהגותו רק באופן שלילי...
    ולגבי הקושי באכיפה - בסופו של דבר אין לנו באמת שליטה כהורים, אלא תקווה שהמסרים שנטענו בלב ילדינו אכן יהדהדו שם. שיהיה אמון שלהם בנו ושלנו בהם... (את זה גם אפשר לומר לו).
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו