בן 13 נמנע מלצאת מהבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 13 נמנע מלצאת מהבית
    גלי
    12/07/2015

בני בן ה 13 שחגג לאחרונה בר מצווה מסתגר מתחילת החופש בבית ונמנע כמעט לחלוטין מכל פעילות. את רוב שעות היום הוא מבלה מול המחשב או מסכים אחרים והופך את הימים ללילות ואת הלילות לימים. כל נסיון להניע הופך לדרמה ומריבה ומשאיר אותי חסרת אונים למולו וכועסת על התנהגותו ה"עצלנית".
    הצילו !!! מה עושים ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 13 נמנע מלצאת מהבית

הוספת תגובה

• בן 13 נמנע מלצאת מהבית - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    27/07/2015

גלי שלום,
    מתנצלת על התגובה המאוחרת.
    אני משערת שמה שאת מתארת פה מאוד מוכר בהרבה מאוד בתים... במיוחד במהלך ימי החופשה. זה אכן מתסכל ולעתים מאוד מרגיז.
    יחד עם זאת טוב שכתבת על התנהגותו של בנך "עצלנית" בגרשיים, מתוך מחשבה - אולי - שאת מבינה שהוא לא באמת עצלן. יש לו חופש, הוא נמצא בגיל מאוד מורכב מבחינה רגשית, גופנית וחברתית (אולי גם) וזקוק למנוחה. מנוחה בדרך שלו.
    יחד עם זאת, אנחנו כבר יודעים/ות שהשהייה מול המסכים אינה במיוחד בריאה. לא רק גופנית אלא גם מהסיבות האחרות - רגשית וחברתית. קשה לדעת מה הוא עושה שם, האם הוא "מסתובב" במעגלים חברתיים כאלה ואחרים, האם הוא משחק במשחקים שונים ו/או האם הוא צורך פורנוגרפיה.
    אני רוצה לשאול אותך האם אפשר לא להניע אותו לפעולה אלא פשוט לשוחח איתו. להסביר קצת מה מטריד אותך, בלי ביקורת כלפיו ובלי טון דרמטי...פחות עם כעס יותר מתוך רצון להתקרב אליו. קצת לשמוע איך הוא מרגיש, האם קורה שם משהו שנעים/פוגע/מושך אותו...
    דיאלוג, סבלני, לא בפעם אחת וגמרנו...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו