מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חייל במשבר נפשייוכי13/07/2015
שלום,
אני גרושה פלוס 3 בנים(19,15,8).חייי הנישואין ותהליך הגירושין היו קשים מאוד.הילדים גדלים בפיצול.ביני ובין הבעל פערים מהותיים וחוסר הסכמה בנוגע לחינוך הילדים.הבן הבכור התקשה להשתלב בבית הספר,מעגל החברים שלו הלך והתמעט,בבית הוא מתבטל,מלא בהתנגדויות,מסרב להיות שותף במטלות ולהיות בעשייה..מציק לאחיו.מאז שהחלו הסדרי הראייה(כשנה) הבן מעדיף לשהות שעות לבדו בבית האב לצפות במחשב ובטלוויזייה כשהאב בעבודה.הבן התגייס לצהל בסוף חודש מרץ,התקשה מאוד לישון ובתחילת יוני היה מעורב בארוע של פציעה בבטן מסכין.נותח ושוחרר ל3 חודשי החלמה.בית החולים שלל ארוע אובדני.אני חוששת שהבן ניסה לפגוע בעצמו כתוצאה מחוסר יכולת להשתלב במסגרת הצבאית.האב התגייס לעזור באופן מלא לאחר ארוע הפציעה.
אני לוחצת על האב שלא יאפשר לבן לשהות בביתו שעות רבות ללא נוכחותו ,כי לדעתי השהייה מהווה בריחה מהתמודדות ואחריות ומקשה על הבן להשתלב במסגרת בכלל.לצערי הבן מסרב לטיפול רגשי.
שאלתי היא ,האם נכון לא לאפשר את הגעתו של הבן לבית האב בשעות עבודתו ומה
ניתן לעשות כדי להכין את הבן לצבא ולהגביר את המוטיבציה שלו.
בתודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חייל במשבר נפשי - תגובה
שלי ורדי16/07/2015שלום יוכי,
את שואלת שאלה מאד קשה, כאשר חלק מהרקע להתרחשויות לא ברור- בית החולים שלל אירוע אבדני, אך לפחות מישהו מבית החולים או מהצבא הסביר מה קרה, איך הפציעה הזאת בבטן מסכין נעשתה? האירוע משאיר שאלות בעיניי. הדבר הכי נכון שאת ובעלך לשעבר יכולים לעשות זה להתחיל לשוחח ביניכם ברצינות על עתידו של הבן. ייתכן שאתם תצטרכו הדרכה מקצועית ביחד או בנפרד לגבי ההכוונה של הבן וההבנה בכלל מה מתרחש בלבו. אולי תצטרכו לדבר עם מישהו מהצבא, וללחוץ על המסגרת הצבאית לתת לו טיפול פסיכולוגי. יש שאלה עד כמה המסגרת הצבאית מלחיצה אותו , את רומזת שייתכן כי מטרת הפציעה הייתה להשתחרר מהצבא. לגבי השהיה בביתו של האב שעות ללא נוכחות האב, אני לא חושבת שיש לך כאן בגילו של הבן יכולת להשפיע. אני לא הייתי לוחצת כרגע, בתקופה רגישה מאד עבור הבן. אולי השהיה לבד מרגיעה אותו. הייתי מייעצת לך לנסות להיות עם הבן שלך, עד כמה שהוא מרשה ורוצה, להתעניין בו, להציע לו ללכת אתך למקומות, לבילוי משותף, להדק את הקשר ולא רק להראות לו דאגה וללחוץ עליו לעשות מעשים. הבעיה ביחסים המשפחתיים והבעיות התוך-אישיות של הבן מורכבות מאד. כך שהייתי ממליצה בכל מקרה שאת תקבלי הדרכה אישית מאיש מקצוע שיכוון אותך ל אורך תקופה ביחסייך עם הבן ועם הבעל לשעבר.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)