בן 15 בזבזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 15 בזבזן
    שרית
    15/07/2015

שלום
    בני בן 15 מקבל דמי כיס כל שבוע אך לאחר יומיים לא נשאר לו כסף ושוב מבקש ושוב אני נותנת. למרות שכל פעם אני אומרת שזו הפעם האחרונה .... אך לא מצליחה לעמוד בזה.
    עכשיו החופש הגדול סידרנו לו עבודה והוא עובד ( ללא רצון , יותר בשבילנו מאשר בשבילו)
    בחצי שנה האחרונה יש לו חברה והוא החליט שאת כל הכסף שהוא מרוויח הוא יבזבז עליה על בילויים.
    לי הדבר לא נראה ויש לנו על כך כל הזמן מריבות וחילוקי דעות.
    אני לא חושבת שנער בן 15 צריך להזמין את החברה שלו בכל בילוי ויציאה בכל זאת הוא נער.
    אבל הוא מצידו אומר שהוא עובד מספיק קשה בשביל הכסף והוא יעשה איתו מה שהוא רוצה ושאף אחד לא יתערב לו.
    אני מסבירה לו שעם הדמי כיס שאני נותנת לו אני לא מוכנה שהוא יבזבז עליה.
    המצב בבית הפך לא נעים כי כל יום יש מריבות על זה .
    אנא עזרו לי כיצד עלי לנהוג , לתת לו לבזבז את הכסף שירוויח על החברה?
    או לשמור לו את הכסף... " ולטפטף "לו כל פעם קצת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 15 בזבזן

הוספת תגובה

• בן 15 בזבזן - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    27/07/2015

שרית שלום,
    בנך הינו נער מתבגר והוא מנסה להיות עצמאי, הן מבחינת החלטות על מה ואיך יעשה והן מבחינה כספית. תהליכים המותאמים לגילו. לא תמיד זה כל כך מצליח לו, הוא באמת עדין מאוד צעיר, אבל שימי לב למשאלתו להיות "גבר" מפנק וכאמור עצמאי.
    אני שואלת את עצמי מה היה קורה אם הייתם קצת מוותרים לו....? לפחות למשך החודש הקרוב של החופשה? האם באמת שווה על כך לקלקל את היחסים ואת האווירה בבית?
    בנוסף, אם את רוצה ליצור גבולות בררי עם עצמך מדוע כל כך קשה לך לעשות זאת. קבעת סכום של דמי כיס, בדקי שוב האם הסכום הזה סביר או שמראש כדאי להגדיל אותו קצת, אבל אל תוסיפי יותר במהלך השבוע. זכרי שיש לו גם סוג של משכורת.
    אני סבורה שהגבול בנוגע למידת דמי הכיס הוא חשוב היות שהוא מפגיש אותו הן עם המציאות והן עם המשאלה הבלתי אפשרית שלו ש"יהיה לו".... יותר ממה שיש באמת. יחד עם זאת כבדי את רצונו לעשות בכסף על פי שיקולו. דבריך ודברי אביו יהדהדו עם הזמן. כרגע כנראה אינו מסוגל ליישם אותם. להערכתי הוא להוט מאוד למצוא חן בעיני חברתו, ורואה בתשלום עבורה סוג של גבריות.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו