מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוצא בלילותסיגל01/08/2015
הבן שלי בן 16. באמת תלמיד טוב. לומד קשה ומשקיע.
עכשיו בחופש הגדול הוא מרבה להיפגש עם חבר או שניים טובים. הפגישות שלהם זה שהבן שלי הולך אליו הביתה.
מה שמעצבן זה שתמיד הבן שלי הולך אליו , ולא פעם זה בשעות המאוחרות 22:30 ולפעמים 23:00 בלילה. אני יודעת שהם ילדים טובים ולא מתעסקים בשטויות.
עניין ההליכה אל החבר בשעות הקטנות זה רק עכשיו בחופש הגדול, בל אז אני יושבת ערה ולא נרדמת וכל הזמן דואגת.
אני לא מרפה מבני. אם אני מתקשרת והוא לא עונה , אני מתקשרת לחבר רק כדי לברר שהכל בסדר, ואז הבן שלי כועס ומתעצבן עליי.
מה לעשות ? החבר גר בשכונה שלנו מרחק שלוש דקות הליכה.
ובכל זאת אני תמיד מודאגת, ולא נרדמת בלילה , עד שהוא בא.
זה יוצר ביננו מריבות, ויכוחים ,] ומערער את היחסים ביננו.
אני עצובההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוצא בלילות - תגובה
שלי ורדי02/08/2015שלום סיגל,
אני חושבת שאת דואגת ללא סיבה מוצדקת. הבן שלך כבר בן 16, לא ילד קטן, ורק נמצא בבית של חבר, יש חבר'ה בגילו שחוזרים מבילוי מאוחר יותר ממנו ומסתובבים במקומות יותר מסוכנים מאשר הבית של החבר, באותה שכונה, 3 דקות הליכה מביתכם. מהצד של הבן שלך, את נתפסת, קרוב לוודאי, כחונקת, וכלא מאפשרת מרחב ואינה סומכת עליו. הוא מקבל את ההרגשה שהוא עדיין ילד קטן שאינו יכול לשמור על עצמו.
החיים הם כדי לחיות אותם טוב, ויש בהם תמיד סיכון או שתיים. אי סיכון זה להישאר בביתך ולא לזוז. אך עם הסיכונים והחוויות מתפתחת גם המסוגלות, העצמאות, היכולת לסמוך על עצמך ולפרוש כנפיים. ייתכן שבנך אינו מזמין חברים מאיזושהי סיבה שקשורה לאווירה המשפחתית. אולי בבית שלכם הוא מרגיש חנוך מדי,לעומת הבית של החבר בו יש תחושת חופש גדולה יותר...אלה רק ההשערות. תיגשי אליו ותגידי לו ש"זה לא הוא אלא את"... את הדאגנית ושאינה שולטת בדאגנות שלך, וכן את סומכת עליו בתור אדם, אך כנראה אינה סומכת על העולם ועל מי שמסתובב בחוץ. את מבקשת ממנו לשלוח לך הודעה (לא להתקשר, כי את זה הוא לא יעשה) בזמן כשהוא יוצא מביתו של החבר. זה יפריע מעט לשינה שלך ואת תצפי לפתיחת הדלת בעוד כמה דקות אך זה המחיר שאת תשלמי כדי להתרגל לאפשר לו מרחב חופשי מתאים לגילו וגם לשמור על היחסים ביניכם.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוצא בלילות - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/08/2015סיגל שלום,
האם את יכולה לפרט, לפחות בפני עצמך, מה מדאיג אותך כל כך?... מה טורד את מנוחתך? לא פרטת בפנייה, ואני רק מתרשמת מהרבה חוסר שקט ודאגה. עד כדי שהם לא נשלטים ואת מתקשרת, לא נרדמת, רבה וחוזר חלילה...
איני יודעת מה טיב הקשר ביניכם אבל מתרשמת שכדאי ללמוד לסמוך עליו. להרפות ולשחרר... אני מקווה שאת חשה שיש ביניכם מספיק אמון בכדי שתתחילי לעשות זאת.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)