יציאה לים לבד בגיל 14

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה לים לבד בגיל 14
    אמא מאוכזבת
    09/08/2015

שלום,
    אני מבקשת עצה בנושא יציאה של בנות 14 לים לבד.
    בתי בת ה-14 התחילה השנה לצאת לים יחד עם בנות כיתה לבד ללא השגחת מבוגר. תחת לחץ כבד הסכמנו לזה פעמיים - שלוש כאשר בקבוצה היו הרבה בנות. מאז התחלנו לשים לב טוב טוב מה קורה בחופים וגילינו חבורות של נערים וצעירים עם נרגילות ואלכוהול מתחילים עם קטינות וכו. החלטנו להגביל את היציאות האלו רק לשעות בוקר מוקדמות מ-9 עד 12 שגם כך זה לא בריא לשהות בשמש לאחר השעות האלו. אתמול בתי ועוד 3 בנות החליטו שהן הולכות היום לים בין 12 ל-5 אחר"צ . נחרדנו ואמרנו לא בשום פנים ואופן. הבת שלי אמרה שאנחנו הורים ממש דפוקים ושכל היתר מרשים לילדות שלהם ללכת לים גם לבד וגם בשעות המסוכנות מכל הבחינות. החלטתי להתקשר לאמהות של הבנות ובשקט לתאם עמדות כדי להניע את הבנות מהנסיעה ולהציע חלופות כמו בריכה עירונית או בריכה שלנו בבית. שתי האמהות מלמלו לי בטלפון שבאופן כללי אין להן בעיה עם הים בכל השעות אבל הן ישקלו שוב מאחר והיעלתי את הנושא. הרגשתי בשיחה שהן רק רוצות לנפנף אותי ובכלל לא מעניין אותן הנושא. לתומי חשבתי שהשיחה תישאר ביננו ההורים. אבל הן מייד סיפרו לבנותיהן שהתקשרתי..... ומכאן אפשר רק לדמיין איזה סקנדל היה בבית . הואשמתי בכל החטאים בעולם. ואם לא די בכך, היום נודע לנו שכל הבנות כן הלכו לים כי ההורים לא התנגדו... עכשיו בתי לא מדברת איתי, מאיימת שלא להודיע לי יותר מראש שום דבר וגם היא נפגעה מאוד ממני בגלל כל הסיפור. וכמובן אני כן יצאתי הרעה מכולם. אני ממש מתוסכלת מאוד מכל הנושא. כל מה שאני עושה לא הולך לי ובכל מצב אני יוצאת הכי רע. זה לא מקרה היחיד.
    אבל זו התחום היחיד שבו אני לא מצליחה. לא מצליחה בכלל. בחיים המקצועים שלי אני עוסקת בעסקים בינלאומיים, ניהול אנשים וניהול משא ומתן מזה 15 שנה. מעולם לה הרגשתי כשלון כזה. תמיד הצלחתי למצוא דרך מוצא ולסגור עסקה או להגיע להסכמות עם אנשים. כאן אני לא יודעת מה לעשות..... זה כמו קיר שאני לא יכולה לעבור. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לים לבד בגיל 14

הוספת תגובה

• יציאה לים לבד בגיל 14 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    18/08/2015

שלום לך,
    אכן ההתמודדות עם הורות היא מורכבת יותר מכל עסק... מסובכת רגשית ומעמידה אתגרים רבים. לעמוד מול קיר זו הרגשה לא פשוטה ולכן כדאי וצריך לחפש אלטרנטיבות.
    בראש ובראשונה, אני מציעה לך לבדוק ממה את כל כך מאוכזבת ועד כמה האכזבה משפיעה על הניסיונות/הדרכים להתמודד עם בתך המתבגרת. אכזבה היא רגש קשה, היכול להקשות מאוד על קיום דיאלוג ביניכן.
    זה נראה לי יותר עקרוני וחשוב, ואולי אף להיעזר באדם מקצועי לשם כך.
    בשנית, הרי שהתכנים המייצרים קונפליקטים הינם שונים ומתחלפים... בתך מנסה למרוד, לבסס עצמאות ולומר לך שהשייכות החברתית חשובה לה מכול. גם יותר מדרישתך שנשמעת הגיונית למדי...כנראה שתיאום עם אימהות נוספות אינו כל כך אפשרי עוד היות שלכל אחת יש את ההתמודדות עם בתה ועם צרכי העצמאות שלה.
    מה שניתן זה להציע, לבקש, ובעיקר - לנסות לסמוך עליה ולהרפות... לא קל אבל אם את מעדיפה שהימים והשנים הבאות לא ילוו רק בקונפליקטים אלא גם בדיאלוג ביניכן כנראה שאין ברירה.
    וכמובן הרבה הרבה סבלנות. היא תעריך זאת מאוד עם הזמן.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו