מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות פרובוקטיביתאמא מאוכזבת12/08/2015
שלום רב,
אני רוצה לבקש עצה בנושא מראה פרובוקטיבי של בת 14.
בתי בת ה-14 שעד לפני שנתיים הייתה ילדה מדהימה ומיוחדת, ערכית ויוזמת ופעילה חברתית, תלמידה טובה וספורטאית מצטיינת, בקיצור גאווה לכל הורה, הפכה להיות ההפך הגמור של כל מה שנאמר לפני... זה קרה לעט לעט ובשנה האחרונה זה פשוט בלתי נסבל מכל הבחינות. הלימודים התדרדרו, פרטי הלבוש הפכו להיות פרובוקטיביים בצורה חריגה (חזיות פוש -אפ לא למידתה, בגדים צמודים מאוד וכו') כמויות איפור של במה, שכבות עבות של מייק-אפ וכל זה בא ביחד עם מוזיקה מזרחית כל היום. דברים אלו זרים לחלוטין למשפחתנו. אנחנו אנשים צנועים ולא ראוותניים שמכבדים את הזולת גם במראה וגם בדיבור. אין ויכוחים קולניים ובטח לא קללות. על רקע זה הבת שלנו הפכה להיות נטע זר וכבשה שחורה במשפחה המורחבת. אפילו רוב החברות שהיו לה לפני כבר לא רוצות את קרבתה בטענה שהיא פרחה. ובכך היא בעצם נדחקה החוצה ממעגלים החברתיים האיכותיים שהיו לה קודם. נשארה בעיקר עם כמה ילדים מתקשים שלכולם רקע בעיות במשפחה. לא פעם שמעתי איך הם שופכים עליה את כל הבעיות שלהם ( גירושי הורים, אין כסף וכו,) במהלך השנה האחרונה אני ניסיתי לתת לה רמזים ואפילו להגיד ישר שכל זה תוצאה של התנהגות המוגזמת והבוטה שלה ושהגיע זמן לתת מקום גם לדברים אחרים כמו ספורט, סוגים שונים של מוזיקה, חוג מעניין כלשהו, חברות נוספות חדשות וכו' אפילו הצעתי דברים קונקרטיים, אבל שום דבר לא עזר. גם בלימודים היא כאילו חוסמת את עצמה, מפחדת שאם היא תצטיין אז זה ייחשב כ"חננה" והיא לא תהיה קולית ומקובלת. זה הגיע למצב שאני בוכה בשקט כל יום והלב שלי נקרא כי אנחנו מאבדים אותה וכל ניסיון שלי לדבר נתקל בצעקות ואפילו קללות. דבר שלא היה מעולם במשפחות שלי ושל בעלי. אני נמנעת להשתתף באירועים משפחתיים ולהופיע עם בתי בציבור כי אני מתביישת מהמראה שלה ומהדיבור שהפך להיות קולני מאוד תוך שימוש בתנועות ידיים. משפחה וחברים התחילו לפנות אלי בעדינות בשאלות ורמזים. ואם לא די בכך לאחרונה הופיע גם "חבר". ילד בגילה, עם אופניים חשמליות ותסרוקת מוהיקן שכותב לה מאות הודעות בסגנון " ממי שלי, נשמה , כפארה עליך, מלכה שלי". . אין לתאר כמה עמוק התהום שבין מה שהיה למה שעכשיו. זה פשוט גיהינום. מה לעשות ? אנחנו רוצים את הבת שלנו בחזרה ! אני רוצה את הילדה המדהימה והאיכותית והערכית באמת שהכרתי 12 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פרובוקטיבית - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/08/2015שלום לך,
אכזבה היא מילה מאוד קשה אבל היא כנראה מאוד ממצה את מה שאת מרגישה.
עם כל הקושי אני סבורה שבתך עוברת גיל התבגרות "נורמאלי" בו היא מרשה לעצמה למרוד. בכל דבר ועניין.
למרות הקושי והזעזוע אני שואלת אותך באם תוכלי, את ואביה, לגייס בתוככם קצת יכולת להומור, לחיוך... לא להתרגש כל כך מכול דבר... לראות כיצד היא מנסה להרשים ולהפוך כל אבן...
להרגשתי זה יכול מאוד לסייע לכם...
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)