מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 10 חוצפנית ואמא שעייפה מהחופשדנה17/08/2015
שלום רב
אני אמא חד הורית לילדה בת 10. אני עובדת בבית כך שרוב החופש אנחנו יחד , כולל יציאות לבילויים מידי פעם כדי למלא פעילויות. אני נעשיתי כבר ממש חסרת סבלנות.
יש לי קושי מאוד גדול - כמגיע שעת הערב 20:00, 21:00 אני כבר כל כך עייפה ורוצה את השקט שלי אבל דווקא אז היא רוצה לדבר איתי ולהצמד אליי ולהציק לי עם כל מיני עניינים ואני כבר לא יכולה לסבול יותר את הנוכחות שלה וחייבת את השקט והספייס שלי.
אין כאן אף אחד בבית שיכול להתחלק איתי בצורך הרגשי הזה שלה ויוצא שכל ערב אנחנו רבות כי הצורך שלי בשקט בשעות האלה חזק ממני. פשוט אין לי סבלנות יותר.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חוצפנית ואמא שעייפה מהחופש - תגובה
ד''ר נלי שטיין18/08/2015דנה שלום,
אני מאוד מבינה ללבך. גם אם שאינה חד הורית מרגישה רגשות דומים בשעות אלה, בכל ימות השנה. יש רגע בו אנחנו רוצים וצריכים שקט, להפסיק ממלאכת ההורות, להיות קצת עם עצמנו... לגמרי אנושי ומובן.
אולם ילדינו, בעיקר הצעירים שבהם, חשים בכך ובאופן לא מודע הם מאויימים מהצורך להתרחק מהם. כאילו המשאלה שלך היא להתנתק ממנה וזה מאוד מפחיד אותה. הדחפים של בתך מבטאים משאלה לשליטה בך ובעולם, במטרה לחוש יותר מוגנת. מה שעבורך מרגיש, רוב הסיכויים, כחודרנות וכפולשנות. וזה אכן כך...
אז השאלה מה עושים? קודם כול, קצת להבין מאיפה זה בא... לעתים זה עוזר.
מבחינת פתרונות התנהגותיים מעשיים הרי שאם אפשר אולי שהיא תזמין אליה חברה, או תלך לישון אצלה - פעם בשבוע, אולי לישון אצל סבא/סבתא/דודים אחת לשבוע... אפילו לפעמים בייביסיטר נחמדה וסבלנית, גם אם את בבית (או שזה הזדמנות טובה לצאת קצת בעצמך...).
וכמובן תמיד סבלנות... לנסות להגדיל את המיכל הפנימי - זה תמיד עוזר. ככל שתהיי סבלנית יותר היא תוכל עם הזמן לשחרר...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה18/08/2015תודה על התשובה וההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)