יש לי בן בן 16.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי בן בן 16.5
    דפנה
    24/08/2015

ילד חכם ספורטאי שמשחק כדור סל חברותי מאוד עולה לכיתה יא . למד עד השנה 5 יחידות מתמטיקה וממשיך השנה במגמת מחשבים וערבית אבל לאור ציוניו הנמוכים יחסית ב 5 יחדות מתמטיקה (68) נאלץ לעבור מבחן מעבר.
    בעלי לוקח את האפשרות שירד ל 4 יחידות כסוף העולם ומפעיל עליו לחץ רב וזה הפך את העניין לבלתי נסבל . בעלי מרגיש שאם בני רק היה משקיע יותר היה מצליח ומבחינתו אם ישב כל יום כמה שעות הוא יצליח אני בתחושה שיתכן והוא צודק אבל הבן שלי לא מוכן כנראה "לשלם " את מחיר הזה כי יש לו עולם שלם של חברים ספורט ודברים אחרים שהוא אוהב.
    אני בגישה שלא לכפות ומקסימום ישלים אחרי הצבא אם ירצה ובעלי חושב שצריך למנוע ממנו ספורט מחשב עד שישקיע. זה יוצר מתח גם ביננו למרות שבסופו של דבר אני לא מוותרת ולא משרת לו לנקוט בגישה הזו מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בן בן 16.5

הוספת תגובה

• יש לי בן בן 16.5 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/08/2015

שלום לך,
    עלי להודות שאני מאוד מצטערת על כך שבן זוגך סובר שבלחץ הוא יכול לגרום לבנכם להגיע להישגים. מניסיוני הכיוון הוא בדיוק הפוך.
    כדאי לדעת שגם רמה של 4 יחידות נחשבת כרמה מוגברת, והיא קבילה בהרבה מקומות לימוד נחשבים.
    אבל, נדמה שלא מדובר בכך אלא בשאיפותיו של האב, ושאולי בנכם יהווה סוג של "כרטיס ביקור" מושלם. משאלה של הורים רבים...
    אני מסכימה עמך ועם גישתך. בבקשה לא בכוח, וכן אני בעד התפיסה הרואה בבנך לא רק תלמיד אלא גם אדם. עם עיסוקים, חברים ועולם משלו...
    בבקשה לכו לייעוץ - אם את צריכים, או שתרגישי שאת מאוד לבד ב"מערכה" הזו.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו