קנס כספי למתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנס כספי למתבגר
    עמי
    26/08/2015

מה דעתכם על קנס כספי מתוך דמי כיס למתבגר שראוי לעונש?
    כאשר המתבגר אינו ממלא את בקשותי ומביע זלזול ובוז, קשה לי למצוא עונשים מתאימים. אבל חשוב לו מאוד הכסף שלו, לכן אני מאמין שעונש כזה כן ישפיע עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנס כספי למתבגר

הוספת תגובה

• קנס כספי למתבגר - תגובה

שלי ורדי
    27/08/2015

שלום עמי,
    לפי שאלתך נדמה לי שיש לך התלבטות לגבי סוג הסנקציה. אישית אני חושבת שהסנקציה צריכה להיות קשורה להתנהלות הלא מקובלת שלו, אז אם באמת הוא לא מתחשב ולא מכבד, לא כדאי שתכבד אותו ביתר מידה, כדי שיבין שיחס גורר יחס. לגבי יחסי הורים-ילדים, הכללים קצת שונים. אנחנו לא רוצים יחסים מנוכרים ולא רוצים להרחיק אותם מאיתנו וסנקציה כזאת אינה יעילה לגמרי אם אין התקרבות דרך דיבור והסברים, ושדר של ערכים אישיים שהיית רוצה שהבן שלך יפנים דרכך. שילוב של כל הדברים יכול להביא לתוצאה. אני בעד עקרונית, העיקר שלא "תגמגם" ושהבן לא ירגיש שאתה חש לא נוח בגלל הסנקציה. אני ממליצה לא לקרוא לזה "קנס כספי", יש משהו מאד מנוכר במושג הזה. פשוט יש מצבים שהוא צריך לתת משהו בחיים, יחס, כבוד, חובות מסוימות, בכדי שיקבל חזרה תמורה.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו