דמי כיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי כיס
    יוכי
    29/08/2015

שלום,
    בני בן ה15 לא תורם את חלקו במטלות הבית וגם אינו משקיע בלימודים.
    האם זה חינוכי לתת לו דמי כיס מופחתים בשל כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי כיס

הוספת תגובה

• דמי כיס - תגובה

שלי ורדי
    29/08/2015

שלום מיכל, אקט חינוכי, משמעותו שיבין שלמעשיו יש השלכות על הרגשות והיחס של אנשים כלפיו,או יח החיים וההמלצות שלו.בכל מקרה, לא צריך להפחית את דמי הכיס מתחת לסכום מסוים,עדיין הוא זקוק לכך לצורכי בילוי, תחושת עצמאות ,תרגול של נהול תקציב וכו'. כל טוב, שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

יוכי
    06/09/2015

שלום רב,
    איך עליי להגיב כשהבן (בן 15) מסרב לתת את חלקו במטלות הבית כמו הוצאת הכלב.הבן רואה בבית כבית מלון,לא מציע עזרה ומסרב לתת עזרה כשאני זקוקה לו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

שלי ורדי
    24/09/2015

שלום מיכל ,
    אולי כדאי לתת לבן שלך להבין שיצטרך לדאוג לעצמו בכמה מצבים, כי יחס גורר יחס דומה, ושאת עסוקה עם מטלות הכוללות של הבית? העיקר שאת לא תהיי מ מונעת מתפיסה ש"אימא טובה זאת מישהי שעושה הכל בכל מצב למען ילדיה בכל מצב" כאשר תאמיני שבדרך זו את מלמדת אותו שיעור לחיים, יהיה לך יותר קל ליישם את התכנית ולאפשר לבן להתמודד לבד , לדאוג לעצמו בכמה מצבים ולפגוש את המציאות שלא הכל מכינים לו (כמובן צריך להבחין בין מטלות החיוניות מאד שאימא עדיין צריכה לדאוג עליהן לבין מצבים אחרים שהוא ידאג לעצמו ויתאמץ).

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו