מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים מודאגיםשרית26/09/2015
שלום רב, יש לנו בן מתבגר גילו 14, יש לו הפרעת קשב לקויות למידה, ולקות במיומנות חברתית(קשב לא ברמה גבוהה, לא לוקח רטלין)יש לו מורה פרטי פעמים בשבוע...לאיתי דימוי עצמי נמוך . הוא פיקח וחכם עם מודעות עצמית גבוהה, רוקד ברייקדאנס ומוכשר מאוד בתחום, מאז ומתמיד לא היה ילד שמוקף בחברים, אך גם עם היו לו 3-4 חברים לא ידע לשמור איתם על קשר, הוא תמיד מוצא מגרעות אצל ילדים, גם אם יש תקופות שמוצא לעצמו חברים הקשר מתנתק איתם אחרי תקופה מסויימת, איתי ציין בפנינו לא מרגיש שייך לכיתה, , הכיתה לא טובה, כל הזמן טענות על הכיתה. מאז הקיץ האחרון קיננו לו משחק מחשב-אסטרטגי של יריות והוא מתקשר עם חבר או שניים ברשת, מאז אותו משחק יש נסיגה גדולה ואיתי ניתק כל קשר עם החברים המעטים שהיו לו, אפילו ממציא סיפורים שכואבות לו הרגלים ונפל, כדי לא ללכת לחוג. (הוא בין המצטיינים בסטודיו)כשאנחנו מציעים לו להיפגש עם חברים, תמיד אומר שאף אחד לא רוצה, ואף אחד לא יוצא, אנו מודאגים שבכיתה ט, הוא יושב בבית, לא מתנסה בשום חוויה, ממציא תרוצים, מספר שבזמן האחרון כשיוצא החוצה פוחד מכלבים גדולים(אני מודעים לכך שזה התקפי חרדה)לאורך השנים הוא לא בדיוק ידע לשמור על קשר עם חברים והיום גם כשמנסה-לעיתים רחוקות, פוחד לקבל "לא"...כל הזמן מתנהל לפי "מה יגידו" אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים כיצד לפעול, והאם כדי לנתק לו את המחשב, על מנת שיתחיל לחפש אלטרנטיבות בחוץ? כיום הוא נמצא בתהליך עם משהי שמטפלת בנלפ ועודהיה עצלה 10 מפגשים ..אך עדיין אני לא רואה שינוי כלשהו...אשמח לעצמה והמלצה, כואב לי לראות את אתי בני חסר בטחון, מפוחד,יושב בבית בלי שום חברים, כאשר בגיל זה יוצאים, מבלים ועוד..אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות, אנו מאוד מודאגים ועסוקים בו בלי סוף...אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מודאגים - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/09/2015שרית שלום,
אני חשה מבין השורות עד כמה את מודאגת בגין איתי ועד כמה היית רוצה לסייע לו (ושניכם אני מבינה, את ואביו).
יחד עם זאת, להזכירך שבגילו של איתי רבים המתבגרים/ות שחשים חסרי ביטחון, קשיים חברתיים ופחדים. התמונה לפיה לכולם/ן יש חיים שוקקים ומלאי חיים ורק הוא יושב בבית היא שלך בלבד ולהערכתי מגבירה את הלחץ והדאגה....
לגבי איתי עצמו הרי שהרבה קורה בנפשו הסוערת, עושה רושם, וטוב שהופנה לטיפול. איני מכירה את המטפלת ולא בקיאה בשיטת הנל"פ אך יתכן שהיא תסייע לו בהקשרים הרצויים: חוסר ביטחון, חרדה, מתח... אם לא מצאו מטפל/ת אחר/ת.
יתכן שאתם יודעים זאת אבל אציין בכל זאת שנראה שהוא לא פנוי ללכת לרקוד ומתקשה לשמור על קשרים רגשיים. זאת הן בשל חרדות וביטחון עצמי נמוך והן בשל לקויות למידה שונות שיכולות אף הן ליצור מצבים של תסכול, כישלון ופגיעה בערך העצמי כמו גם יכולת "לקרוא" מצבים חברתיים על הניואנסים השונים שבהם.
אני מציעה להיאזר בהרבה סבלנות, לטפח בתוככם יכולת לתמוך בו ולא ללחוץ עליו ובעזרה מקצועית. יתכן שגם אתם עצמכם זקוקים להדרכה ולתמיכה וחשוב שתקבלו אותה (למשל קבוצת הורים בניצ"ן). שתפו את המחנכת/היועצת בבית הספר כדי שיהיו לכם בני ברית שם, אך בעדינות - בהתאם לגילו (הוא בכל זאת נכנס לגיל ההתבגרות).
קחו בחשבון שהוא מאוד צעיר ומדובר בתהליך - גדילה וזה הטיפולי - ארוך היות שרק במשך הזמן תתייצב הסערה שבתוכו.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)