אחות למתבגר בעייתי ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחות למתבגר בעייתי ביותר
    מיה
    25/10/2015

שלום לכם ,

היני בת 24 , אחי בן 18.8 עזב את בית הספר בכיתה ט" מרצונו לאחר אינספור בעיות שעייפו אותנו ואת צוות בית הספר , הוא טען שהוא רוצה לעבוד וללמוד מקצוע לחיים אך הכל התנפץ כלא נאמר ,
    הוא סירב להיות במסגרת סירב לעבוד סירב לתרום מעצמו , והמצב הלך והחמיר עד כדי שהוא התחיל להסתובב בחברת קבוצה לא טובה מעשן סיגריות וחשיש ולעיתים שותה אלכוהול אבא שלי הגיע למצב שהרים ידיים ואף טען שזה לא הבן שלו יותר ואיננו דואג יותר לגורלו , הוא התחיל לישון מחוץ לבית לעשות דווקא להורים שלי כל יום ביומו הוא סיוט בפני עצמו צעקות מריבות דרישות , הוא כל הזמן טוען שהם ההורים הכי גרועים בעולם שהם קמצנים ולא נוסעים תילשום מקום ושנמאס לו , הוא ילד עם הפרעות התנהגות והפראקטיבי , אני תמיד מנסה להגיע איתו לפיתרון אני דואגת להורים שלי שהתיאשו הם פשוט מותשים להתמודד ,, הוא עם הדעות שלו שהם חייבים לממן אותו ולפנק אותו ולקנות לו ולתת לו , מבוי סתום !
    לפני פחות משנה הוא רכש שני מכשירי סלולר דרך הוראת קבע ומכר , אותם וכרגע הסתבך שהוא מחויב לשלם , הוא טען לא פעם בפניי שהוא מתחרט וזה לא היה מעשה נכון והייתי מתפלאת לגלות שהוא עוד פעם ניסה לרכוש מכשירים ולמכורם אך החברות סירבו כיוון שאני שלחתי אזהרה לחברות שהוא מסובך ולא לתת לו , שיכנעתי את אבא שלי שיהיה יותר עדין כלפיו שיפסיק לתת לו ביקורת ושינסה יותר לשמוע אותו ולדאוג לו , אבא שלי מסרב לבלות איתו (בן אדם שלא אוהב לכייף בכלל) אבל הוא מתעלם ממנו ומנסה לא לריב איתו כמה שאפשר , הוא קנה לו סירה קטנה כדי שימלא קצת את זמנו ואולי לעבוד קצת לדוג דגים ולמכורם למרות שזה לא עבודה משתלמת הוא עדיין דורש דמי כיס ודורש כל מיני ועדיין מנסה לרכוש מכשירים ואנחנו כל הזמן עוקבים אחריו כדי לנטרל את מעשיו , איך אפשר לטפל בו ??? איך אפשר לשכנע אותו שהוא בכיוון הלא נכון ???
    אני נשואה +1 ועוד אחד בדרך אני הכי דואגת לו ואני חוששת לעתידו שימשיך להסתבך אני עוד מעט לא אמצא זמן למרדפים איתו וההורים שלי כבר הרימו ידיים אני כל הזמן דואגת ובוכה אני לא אקבל את העובדה שהוא יתדרדר לדברים גרועים ...
    אנאאא עזרו לייי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות למתבגר בעייתי ביותר

הוספת תגובה

• אחות למתבגר בעייתי ביותר - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/10/2015

מיה שלום,
    אכן המצב מאוד מורכב וקשה לי לתת לך מענה דרך אתר אינטרנט.
    אומר שעושה רושם שאת כאחות גדולה עושה המון, וכל שביכולתך, כדי לעזור לשני הצדדים, לפשר ולתמוך. זאת למרות שלך הרי כבר יש משפחה משל עצמך...
    אני סבורה שהיה כדאי להיעזר בגורם מקצועי, כמו למשל בשירותי הרווחה ו/או במרכז לתעסוקה באזור מגוריכם. לחשוב עם אחיך על תכנית תעסוקתית שהוא יכול להשתתף בה ולהתמיד בה, בה ניתן גם סיוע נפשי. מקום בו גם יהיה אכפת ממנו אך גם ישימו גבולות מאוד ברורים...
    אני מתרשמת שאתם כמשפחה עשיתם הרבה, ואם הבחירה היא לא לתת לו לסחוט את הוריך ואת משאביהם הרי שיש לחשוב על דרכים אחרות. בבחינת "ללמד אותו לדוג" (בפועל ובאופן סמלי) ולא לתת לו כל פעם "דג". קרי, לא לתת לו את מבוקשו כי הרי זו באר ללא תחתית.
    אני מקווה שבמשך הזמן הוא יוכל למצוא כיוון אך הוא עדין מאוד צעיר ויתכן שזה ייקח זמן.
    סבלנות והרבה כוחות,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו