מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי לא מטפלת העצמהאופירה28/10/2015
שלום..אני ממש עובדת עצות ולא יודעת האם נכון לי לשוחח עם ביתי שהיא בת 19על כך שהיא מזניחה את עצמה חיצונית, אוכלת לא בריא, לא מטפחת עת עצמה ולא שמה את עצמה במקום הראשון..מאז ומתמיד הייתה כזו לפעמים שמה קצת לב ומתחילה להתלבש יותר יפה אך מרבית הזמן מה שמעניין אותה זה לעבוד ( אחרי הבביס היא עובדת)ולהרוויח כסף..מה גם שהיא לא מתלבשת לגילה אלא לבוש שמתאים לנערה בת 14..גם כשיוצאת עם חברות הלבוש לא משהו לא נועלת עקבים (היא 150)..והולכת עם נעלי בובה שטוחות...הציפורניים שלה מוזנחות ועוד...אני אומאניאישה מלאה אך תמיד לבושה יפה מאופרת ומטופחת..בבית אנחנו מקפידים להכניס אוכל בריא אין בורקסים וכו..חלילה אני לא כותבת את הדברים ממקום ביקןרתי אלא כאמא שכואב חה לראות את ביתה במקום כזה של חוסר אהבה עצמית..אף פעם היא לא היתה פתוחה ובמיוחד לא איתנו ההורים שלה..אני ממש לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי לא מטפלת העצמה - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/10/2015אופירה שלום,
אני מבינה לליבך ומסכימה אתך שיש בכך ביטוי לחוסר אהבה עצמית. יש בתיאור שנתת משהו עם גוון של "דווקא"... אולי כלפיך אולי כלפי המשפחה כולה. דווקא לא לאכול בריא, דווקא להיות לא מטופחת וכולי.
איני יודעת מה טיב היחסים והאם היא בצבא, אך עולה בי השאלה האם אפשר לכוונה/להציע לה טיפול נפשי? אם כן זה נראה לי הכיוון המתאים לטפל בכך.
אם לא הרי שכדאי לא להתייחס לנושא, כמה שיותר, ולתת לה הרגשה שמנסים לקבלה כמו שהיא (אולי זה מה שהיא למעשה בודקת, במודע או שלא במודע).
רק היא יכולה להחליט מה לעשות עם עצמה, גופה וחייה - למעשה. כל עוד היא לא תצליח ליצור שינוי ותנועה בתוכה פנימה הרי שגם החיצוניות - קרוב לוודאי - לא תשתנה.
קשה, אני יודעת.
הרבה סבלנות.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אופירה29/10/2015תודה רבה ד"ר שטיין היא נמצאת בטיפול קבוצתי בצבא אינמצאולא אף פעם היחסים איתה לא היו קרובים היא סגורה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/10/2015היי,
אני שמחה שהיא בטיפול ועם הזמן אולי תגיע גם לטיפול פרטני בו תוכל לעבד את היחסים איתכם - ההורים.
מדבריך עלה גם שיש לה חברות, וגם זה חשוב...
נדרשת הרבה סבלנות. זה קשה אני יודעת אבל את לבטח מבינה שלחץ רק או בעיקר ירחיק ויזיק...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)