הבת שלי בת 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי בת 18
    מילי
    08/11/2015

חיילת טריה, אני מקדימה כמה עובדות בתיאורה כדי להסביר מה אני רואה כקושי למרות שיתכן ואני טועה בהסתכלות שלי.
    היא ילדה יפה , סיימה בהצטיינות את הלימודים בתיכון, ביקשה להיות מדריכת חי"ר וקיבלה אך יש אצלה נטייה להיות מאוד שיפוטית כלפי עמה ומאליו לסביבה דבר שמכביד עליה מאוד ולדעתי גם פוגם ביכולת שלה להנות מדברים , מאנשים, מקשרים .
    דוגמאות:
    היא התקבלה בצבא לתפקיד שנחשב שלא הרבה בנות מתקבלות אבל לא קיבלה להדריך על סוג הנשק שרצתה ומרגע זה קשה לה לקבל זאת למרות שאין לה ברירה אבל הגישה היא שלילית לגבי הכל, הבנות במדור, ההדרכה על הנשק,האיכות של החיילים וכו'
    אין לי ספק שאם זה היה על הנשק שרצתה גם אם זה לא היה בדיוק מה שחשבה היא הייתה מתארת תמונה מושלמת.
    כנ"ל לגבי בנים מתחילים איתה הרבה כי היא בחורה מאוד יפה אבל היא יצאה למספר דייטים במהלך השנה האחרונה עם שניים שמאוד דומים כטיפוס של בחור לדבריה נאים מאוד, חכמים, עמוקים, אבל הקשר עם אף אחד מהם לא נמשך אחד בגלל שנסע לחו"ל והשני כי אמר שיש משהו אישי כרגע בחייו ושזה יסתיים יחזור. היא לא מחכה יחד עם זאת אלו הפכו למודל למרות שלא באמת ניתן לקרוא לזה קשר.
    אני מרגישה שהכל שחור ולבן והיא מפספסת דברים שיכולים לגרום לה הנאה בגלל ראיה כזו דיכוטומית .
    זה היה כך גם לגבי קשרים עם חברות ולכן יש לה כיום חברה אחת טובה מהיסודי ואחת מהתיכון .
    אני כל הזמן אומרת לעצמי שהיא אולי תתבגר זה ישתנה יחד עם זאת אשמח לקבל עיצות באיזו גישה עלי לנקוט כשהיא משתפת אותי כי היא קרובה אלי ומשתפת אותי במה שהיא מרגישה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי בת 18

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מילי
    08/11/2015

חלק מהאכזבה שלה נובע שהיא מציירת תמיד תמונה מושלמת לגבי התפקיד, האדם , המסגרת ואחר כך מתאכזבת שזה כנראה לא התמונה שהיא דמיינה ואז הכל נצבע בשחור.
    ניסיתי בשיחה לשקף לה את זה מדברים שקרו בעבר ביחס לחברים, מסגרות וכו' אני מרגישה שקוגנטיבית היא מסכינה איתי אבל רגשית היא לא שם ואמרה שזו היא !!!
    השאלה אם זה עניין של גיל? ואיך אני יכולה לעזור אם בכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי בת 18 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    09/11/2015

מילי בוקר טוב,
    אני מעריכה מאוד את רצונך לסייע לבתך ואת הקשר הקיים ביניכן. טוב שהיא משוחחת איתך ולפחות יכולה "לאוורר" במקצת את תחושותיה ומחשבותיה.
    אני סבורה שאת עושה את מה שאת יכולה לעשות כאימא... ההסתכלות שאת מבטאת, ההדגשים ונקודות המבט, כמו גם ההרגשה שלך שהיא מבינה אבל לא שם רגשית.
    אני יודעת שהיא חיילת אבל אני סבורה שהיא זקוקה לעזרה מקצועית, ברגע שתינתן האפשרות, לעשות עבודה רגשית על הנוקשות, הראיה הדיכוטומית הזו ובכלל... זו עבודת עומק והיות שבתך נשמעת בחורה צעירה אינטליגנטית ורהוטה היא יכולה מאוד לגדול בעזרתה.
    את המשיכי להיות האימא התומכת, יחד עם זאת המשקפת... בסבלנות ובאהבה כמו שמרגיש שאת עושה.
    שיהיה לשתיכן בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו