הורים מבוהלים ומודאגים לבת 15.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים מבוהלים ומודאגים לבת 15.5
    הורים מבוהלים
    17/11/2015

יש לנו 3 ילדים, (17,15.5,10 ) באמת שהם ילדים טובים. לא מהמקללים ולא מבלים במסיבות וכד'. ילדי בית.
    אמש בעלי נכנס לחדרה של ביתי והיא כאילו נלחצה והניחה את הנייד שלה בצד, כאילו הסתירה משהו. בעלי שלח אותי לחדרה כדי לקרוא לה להיות איתנו בסלון ובדרך לבדוק מה יש בנייד. ביקשתי ממנה את הנייד ושם גיליתי שיחות עם נערים/בחורים..שאינני יודעת מה גילם שהיא הכירה דרך אפליקציית "טינדר" ( וטוענת שלא נפגשה איתם) ושיחות ממש על סקס, הבחור כותב לה לדוגמא איך בא לי לז...אותך...בא לי ללקק אותך...אני חרמן וכו'... היא עונה לו ב-חחח...וכאלה,
    נחרדנו אני ובעלי ואפילו ניגשנו למשטרה להגיש תלונה על הבחורים שמשוחחים כך עם קטינות. הם ביקשו להיפגש איתה מס פעמים אבל היא התחמקה כל פעם בתרוץ אחר. ( כך היא טוענת). לדעתי היא גם בתולה. וקבעתי תור לרופא לבדוק זאת.
    שאלתי, מה עושים במצב כזה ? איך ממשיכים קדימה איתה? לקחנו לה את הנייד כמובן. ואין יותר להסתגר בחדר. אבל אני חייבת הכוונה.
    היא אומרת שסתם הורידה את האפליקציה ונגררה לשיחות כאלה עם הבחורים, אבל עכשיו זה שיחות ומחר יגמר באונס.
    אנא, עזרה מקצועית. הכוונה.
    אני ממש פוחדת ודואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורים מבוהלים ומודאגים לבת 15.5 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    17/11/2015

הורים מבוהלים ויקרים שלום,
    אני מבינה את דאגתכם, ובהחלט יש מקום לשיחות רציניות עם בתכם. לא רק של ביקורת והוכחה, אלא - ובעיקר - של ניסיונות להבין מה משך אותה וכיצד היא הפכה לכך כך לא זהירה... סקרנות מינית מתאימה לגילה, כמו גם רצון להתנסות ורצון לפרטיות אבל היא אכן חצתה איזה גבול ובכך סכנה את עצמה. כדאי כאמור לא רק לנזוף אלא לנסות להבין ולחזק דרכים אחרות של התנהגות ותגובה.
    אני ממליצה בכל לשון של המלצה לא לקחת אותה לרופא לבדיקת בתולין!!!
    זו בדיקה שתשפיל אותה, תיצור נזק נפשי ונזק ליחסים ביניכם. יש בכך לשים דגש על היבט טכני של בתולין ולא על המשמעות של ההתנהגות והשלכותיה.
    נקטתם במספר צעדי משמעת לגבי החדר והסלולרי, וזה מספיק. הכי חשוב לשוחח איתה - לחוד או ביחד. אם אתם רוצים לכו גם להדרכה/ לייעוץ/ לטיפול. אבל הדרך להרגיע את עצמכם דרך בדיקה מעין זו אינה הדרך הנכונה להתמודד.
    אני מקווה שתקשיבו.
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי...

הורים מבוהלים
    18/11/2015

אשמח לקבל ייעוץ מהם צעדי המנע שעלינו לפעול בהם ? למשל לגבי הסלולרי שלה ? להחזיר לה אותה ? כי החרמנו אותו כרגע.
    חברות ויציאות גם ביטלנו לעת עתה
    אנחנו מושחחים על הנושא ונענים כי אין לה סיבה למה נגררה לשיחות כאלה, פשוט "זרמה" , הורידה את האפליקציה בעצת חברתה ו"גלשה ונשאבה " לשיחות מסוג זה.
    כששאלנו האם חברותיה מודעות לאופי השיחות - היא אמרה שאף אחד לא יודע, ושאין מצב לשתף מישהו. אז היא מבינה שעשתה מעשה אסור שחוצה קווים אדומים.
    אבל מה הלאה ? איך לנהוג איתה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי... - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    22/11/2015

שלום,
    עד כמה להמשיך עם סנקציות זו תמיד שאלה. נדמה לי שברור כי הן לא פועלות באופן מלא אלא רק מרתיעות ומרחיקות. טוב שאתם משוחחים עם בתכם, אך לי יש הרגשה שהיא קצת מתחמקת... לא לגמרי מבינה שהיא יצרה לעצמה מצבי סיכון או לפחות לא מעידה על כך. אם אף אחת מחברותיה לא ידעה הרי שהיא הבינה שהיא חוצה פה סוג של "קו אדום", אבל כאמור היא לא ממש מודה בכך.
    לגבי הלאה אני מציעה להצר את צעדיה במידה מסוימת רק כשמירה עליה ולא במטרה להגבילה לגמרי.
    הכיוון הטוב ביותר שאני יכולה להציע הוא שלאור מה שכתבתי קודם לכן כדאי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע - הן עבורה והן כהדרכת הורים עבורכם.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו