בני בן ה13 מתחצף הרבה, אשמח ליעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה13 מתחצף הרבה, אשמח ליעוץ
    לילי
    19/11/2015

בני בן ה13.5 מתחצף הרבה . אבל התנהגות הבלתי נסבלת ביותר עבורי הוא התנהגות של מישהו שבלע את כל החוכמה בעולם( לדעתו). הדבר פוגע מאד ביחסים עם אחותו ועולה לי על העצבים .
    דוגמא: שירה, היית אמורה לפנות את המדיח. את מפנה כל כך לאט. השארת צלחת על השולחן( תוך שהיא מפנה את המדיח ועסוקה), הילדה הזו לא יודעת לעשות שום דבר כמו שצריך! גם מטלות פשוטות לא יודעת לעשות! וכך עוד בלה בלה בלה דיבורים דומים שהיא מתעצבנת, הם מתכסחים ואני פשוט לא יכולה לשמוע אותו כבר מדבר.
    כל דיבור שלו הוא בסגנון הזה.

אני לוקחת אותו לשיחה והוא אומר לי כך; אחותו טיפשה, יש לה ״בעיות״, כל העולם לא בסדר, הוא לא סובל את אחותו ולא חושב שאי פעם זה ישתנה כי היא לא ״בסדר״.
    הוא לא מבקר את אחותו אלא את כל העולם, לא שומעים מילה טובה אחת ממנו וזה נהיה בלתי נסבל בשבילי לדבר איתו. מה שיותר מהבוקר עד הערב רק תלונות ודיבור מזלזל.
    אגב בבית הספר הוא חביב המורים ותלמיד מצטיין. יש לו שני חברים טובים אבל לא מאד מאד חברותי
    אשמח לעצה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בני בן ה13 מתחצף הרבה, אשמח ליעוץ - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    22/11/2015

לילי שלום,
    נשמע שבנך הוא נער מאוד יהיר ומתחת ליהירות זו יש כנראה הרבה פגיעות. דרך הביקורתיות שלו, כלפי העולם ובמיוחד כלפי אחותו, הוא חושב שהוא מצליח להסתיר את פגיעותו, קנאתו וכל רגש אחר בתוכו שאותו הוא כרגע לא מצליח להכיל.איני מופתעת שהוא תלמיד מצטיין, מה שמזין את היהירות והביקורתיות, ומכך שיש לו מעט חברים (וטוב שהם קיימים בחייו כמובן).
    אני סבורה שכדאי להתמיד במסרים האומרים שכדאי להיות צנוע ולא כל כך דעתני, לנסות להימנע משיפוטיות ובעיקר לזכור שלהוריד אדם אחר לא מחזק אותו - אלא להיפך.
    יחד עם זאת, אני מציעה שתפני אותו לטיפול כי יכול להיות מאוד שדווקא מאחורי הדיבור המזלזל יש הרבה מצוקה.
    לשיקולך.
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו