מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 10 - בעיה חברתיתמיכל14/12/2015
ביתי בת 10 (בכורה מבין שלושה ילדים) ילדה אינטיליגנטית ביותר ונעימה. תחומי העניין שלה אינם תואמים את בני גילה. אחד מתחומי העניין העיקריים שלה הוא סרטי דיסני ופנטזיה, נסיכות וכו' ולכן חברותיה (הספורות) קטנות ממנה. היא אינה מוצאת שפה משותפת עם בני גילה ולכן רוב הזמן מבלה לבד. הבילוי כולל שעות ארוכות באינטגרם בחיפוש אחר תמונות מסרטי דיסני ומהתכתבויות עם ילדים אחרים בנושא זה.
שאלותי:
1. אני בדיסוננס לגבי שעותיה הארוכות מול הסלולרי: חוסר התמודדות עם העולם האמיתי ובריחה, פגיעה בראייה וכו, מצד שני, זה תחום העניין העיקרי שלה וזו הסביבה החברתית שלה (אני חשופה לכל התקשורת שם - הכל כשר :) ) - מה עמדתך?
2. היא חווה תחושת בדידות ואכזבה מכך שאין לה סביבה חברתית אמיתית שמועדפת עליה. אחיה הצעיר ממנה בשנה מוקף חברים וזה מקצין את העניין. ניסיתי לייעץ, לנסות לגרום לה להפתח לתחומי עניין נוספים ללא הואיל. ילדות בכיתה דווקא מנסות להתקרב אבל מצידה ברגע שתחומי העניין לא תואמים בדיוק את תחומי העניין שלה, היא לא חפצה בחברתן... אשמח להבין כיצד אוכל לסייע לה.
תודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 - בעיה חברתית - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/12/2015מיכל שלום,
קראתי את דבריך בעיון וההרגשה שעלתה בי היא שאולי עבור בתך העולם החברתי של בני גילה הינו מאיים. יכול להיות? נדמה מתיאורך שהיא בוחרת להמשיך את שנות ילדותה המוקדמות יותר, והדבר בא לידי ביטוי בתחומי העניין ובסוג החברות.
נראה לי שהדאגה האמיתית שלך היא לגבי השתלבותה החברתית, ואם כך אשאל באם שוחח איתה על הנושא? אם כן, מה היא אמרה?
וכן, מה אומרת המחנכת בבית הספר? איך היא מסתדרת בהפסקות ובשיעורים? בטיולים?...
בשלב זה נראה לי שצריך סבלנות ואיפוק בכדי לא ללחוץ עליה ולעקוב ברגישות אחר התפתחותה. טוב שאת עם יד על הדופק אבל נסי לווסת את החרדה שלך בכדי לא ללחוץ עליה. היא כנראה לא יכולה אחרת. לאט לאט, עם הרבה חיזוקים מצדיכם ההורים, היא תוכל להתחזק ולהשתלב.
באם תראו שממשיך הקושי עם הזמן יש היום אפשרויות להפנותה לקבוצות בנושא שילוב חברתי (כטיפול פרטי), ולטפל ולעזור גם בדרך זו. אבל להערכתי יתכן מאוד שהיא עוד צעירה לכך...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)