מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותבני16/12/2015
שלום רב,
ביתי הבכורה היא בת 14, תלמידת כיתה ח'. לאחרונה גיליתי שהיא מעונינת לרדת במשקל, היא כתבה על זה במייל שלה ובמקרה הגעתי לזה. היא כרגע שוקלת 55 והיא רוצה להגיע ל - 45 תוך חודש. היא כתבה שהיא תפסיק לאכול את ארוחת הבוקר בבית הספר, היא כמובן לא אוכלת כלום לפני שהיא יוצאת לבית הספר, היא החליטה לצמצם את הכמות שהיא אוכלת בצהריים, להוריד דברים מתוקים ושמתי לב שבערב אם אני לא אומרת לה לאכול, היא לא אוכלת כלום וכשאני שואלת אותה מה עם לאכול, היא תמיד אומרת שהיא לא רעבה.(מדובר על השבוע האחרון) גיליתי שהיא גם נשקלת אחת לשלושה ימים ומבצעת רישום כמה היא יורדת. היא נראית מצויין, בטן שטוחה, שוקלת 55 והיא בגובה 1.60 ולפי בדיקת ה BMI שלה שעשיתי, המשקל שלה תקין לגמרי. בדברים שהיא כתבה היא כתבה שכל הבנות בכיתה שלה שוקלות 40 + ורק היא מעל 50, ושהיא מתכוונת לצום כמו שמלכת הכיתה עשתה שזה לא לאכול לגמרי אבל כן להוריד את מספר וכמות האוכל שהיא אוכלת. אני מודאגת מאוד, אני רוצה לדבר איתה על זה ולהסביר לה שאפשר לרדת אם אוכלים נכון ומכל אבות המזון, ולא על ידי הרעבה. אבל גם רוצה לעשות את זה בצורה חכמה והגיונית שלא תיצור אנטי מצידה, ןתגרום לה לשתף פעולה ולהפסיק עם "ההרעבה" הזו. ואני לא כל כך יודעת איך. היא כמובן לא יודעת שקראתי את מה שהיא כתבה. אני ממש בלחץ עם העניין הזה וצריכה עיצה דחופה מה לעשות??? חייבת לציין שהיחסים ביננו הם בסך הכל טובים, והיא משתפת אותי בדברים שעוברים עליה, בכל התחומים. אני יודעת גם שכרגע עוברת עליה תקופה לא פשוטה כי היא מאוהבת בנער מהכיתה, שמאוהב באחת הבנות בכיתה, ונורא קשה לה עם זה שהוא לא ככ שם עליה, דיברתי איתה מספר פעמים על הנושא וניסיתי לעודד אותה, ולנסות לחזק אותה, ללא הצלחה מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/12/2015רחל שלום,
נראה לי שאת רגישה כלפי בתך, ויודעת מה לומר לה... אני מסכימה גם עם דבריך בנוגע לגופה ולמשקלה. אך נראה שהיא מתחילה לפתח הפרעת אכילה.
להערכתי היא נמצאת במצוקה רגשית סביב מיקומה החברתי והאכזבה מהבן שאינו מגלה בה עניין, וכדרכן של נערות בגיל זה היא טועה וחושבת שעל ידי שליטה במשקל היא תשלוט גם בחייה ובנפשה.
אני סבורה שכדאי להגיע איתה לטיפול מקצועי. לא בטוחה שתצליחו לבד כהורים בנושא זה...
נראה לי שהיא זקוקה לעזרה, ויש אנשי/נשות מקצוע שונים המתמחים בתחום זה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)