מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוטטות בעיר בימי שישישרין27/12/2015
שלום, אני אמא לנערה בת 16. השנה עברה ללמוד מחטיבה במושב לתיכון בעיר. הילדה מרגישה על גג העולם..רכשה חברים חדשים, נהייתה מחוזרת ומוקד חברתי. הדאגה שלנו התחילה כאשר התברר לנו שגם התידדה עם נער מאוד שלילי וחצוף וגם כאשר היא הולכת לישון אצל חברותיה בעיר הם (קבוצה גדולה) של נערים ונערות משוטטים בעיר מפיצריה לפיצריה וכו.
לא נראה לי שלהורים של הנערים יותר מידי אכפת כי לפי דבריה של ביתי אין שם בכלל הגבלות וזה "נורמאלי" שהם מסתובבים בעיר עד 3:00. חשוב לי ליצור דיאלוג טוב ומכבד עם ביתי המתבגרת ולכן אשמח לקבל חוות דעת עד מתי לדעתך אני צריכה לאפשר לה "להסתובב" עם חבריה מהעיר? ואיך להעביר אליה את טענתי להגבלה זו? כי הרי מבחינתה ההורים של חבריה לא עושים שום בעיות ורק אני הלחוצה והלא מאפשרת. תודה שרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוטטות בעיר בימי שישי - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/12/2015שרין שלום,
נשמע שבתך נוקטת באמצעי ישן ומוכר של "לכולם מותר... להורים האחרים לא איכפת...". אני מציעה לך להטיל בכך ספק היות שקשה לי להאמין בכך. זהו סוג של לחץ - מוכר כאמור - של ילדים מתבגרים/ות על הוריהם במטרה להשיג יותר חופש ועצמאות.
נראה שאת רוצה לכבד את בתך, ואני שמחה על כך, אך הסבירי לי שתפקידך הוא גם לשמור עליה. גם אם היא בת 16 וסבורה מעומק ליבה שאינה זקוקה לכך. אינך רוצה להכעיס אותה או לעשות לה "דווקא" אלא כאמור לנקוט בצעדים סבירים לביטחונה. רוב הסיכויים שהיא תמשיך להתנגד כי זה "תפקידה" בגיל הזה ומאידך זה גם תפקידך.
השאלה גם איזו פשרה את יכולה להציע לה... מה במקום? איני יודעת אבל את זה כדאי לברר ולחשוב לפני השיחה עמה.
זכרי גם שלא מדובר בשיחה אחת אלא בתהליך...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)