מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות הורה עם הסתהסיוון20/01/2016
שלום רב,
אני גרושה פלוס 3 בנים(19,15,8) לאחר פרק נישואין ארוך וקשה.לאורך תהליך התביעה לגירושין וגם לאחר מכן 2 הבנים הבוגרים שבים מבית האב מוסתים ולא שקטים(כועסים,מטיחים עלבונות,עושים דווקא,מכים את האחים,לא שותפים במטלות הבית).הבן הבכור הפך להיות איש המודיעין של האבא הוא נתון ללחצים אדירים ופורק את עצמו במכות כלפי האח האמצעי.הוא חייל שמתמודד עם קשיי הסתגלות רבים למסגרת הצבאית ונמצא בתחילת דרכו.אני עושה מאמצים אדירים לספק לילדים את כל צרכיהם וסופגת את כל הקושי.
שאלתי היא :איך מתמודדים עם ילדים מוסתים ולא שקטים.
תודה,סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות הורה עם הסתה - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/01/2016סיוון שלום,
אכן זה נשמע מאוד קשה ואפילו מדאיג. כל אח הופך בתורו לסוג של "כרית אגרוף" לאח הגדול ממנו. מה קורה לצעיר?... הוא מקבל מכות משניהם?
נשמע גם שלא ניתן לעשות דיאלוג בנוגע לכך עם האב שבעצמו איש קשה, כנראה ועסוק בכעסיו שלו. מה שמושלך על הבנים ומעורר את חוסר השקט. זה מסביר גם מדוע הבן הבכור מתקשה במסגרת הצבאית, ונשמע שחשוב ונכון שיקבל עזרה נפשית במסגרת זו.
קשה לי לומר לך בדיוק מה לעשות אך יתכן שמה שהכי נכון ואפשרי כרגע הוא עבורך ללכת לטיפול שיוכל לתת לך ליווי ואפשרות להרהור ומציאת מענה - הן בתוכך והן במציאות החיצונית. איני יודעת מי תומך בך ועוזר לך, אך לאור מה שקצת תיארת ולאור העובדה שאת מושקעת במאמצים אדירים כהגדרתך, אני מאוד ממליצה לך לעשות זאת.
כדאי למצוא גם מסגרות תומכות/טיפוליות עבור שני הבנים הצעירים - במסגרת טיפול משפחתי המשולב בשיחות פרטניות, או באופן נפרד.
כמו כן יש לשים גבולות מאוד ברורים לבנך הבכור, בנוגע לאלימות, והשאלה כיצד לעשות זאת נותרת בעינה. קשה לי לומר כרגע אבל ברור שהמצב הזה לא יכול להימשך. גם אם המשמעות היא שאת זו שתפני לצבא, תדברי עם המפקד שלו ותדאגי שייקחו לו את הנשק האישי (אם יש לו). יתכן שאין מנוס ותצטרכי אפילו לומר לו זאת.
לשיקולך והרבה כוחות.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)