התמודדות הורה עם הסתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות הורה עם הסתה
    סיוון
    20/01/2016

שלום רב,
    אני גרושה פלוס 3 בנים(19,15,8) לאחר פרק נישואין ארוך וקשה.לאורך תהליך התביעה לגירושין וגם לאחר מכן 2 הבנים הבוגרים שבים מבית האב מוסתים ולא שקטים(כועסים,מטיחים עלבונות,עושים דווקא,מכים את האחים,לא שותפים במטלות הבית).הבן הבכור הפך להיות איש המודיעין של האבא הוא נתון ללחצים אדירים ופורק את עצמו במכות כלפי האח האמצעי.הוא חייל שמתמודד עם קשיי הסתגלות רבים למסגרת הצבאית ונמצא בתחילת דרכו.אני עושה מאמצים אדירים לספק לילדים את כל צרכיהם וסופגת את כל הקושי.
    שאלתי היא :איך מתמודדים עם ילדים מוסתים ולא שקטים.

תודה,סיוון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות הורה עם הסתה

הוספת תגובה

• התמודדות הורה עם הסתה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/01/2016

סיוון שלום,
    אכן זה נשמע מאוד קשה ואפילו מדאיג. כל אח הופך בתורו לסוג של "כרית אגרוף" לאח הגדול ממנו. מה קורה לצעיר?... הוא מקבל מכות משניהם?
    נשמע גם שלא ניתן לעשות דיאלוג בנוגע לכך עם האב שבעצמו איש קשה, כנראה ועסוק בכעסיו שלו. מה שמושלך על הבנים ומעורר את חוסר השקט. זה מסביר גם מדוע הבן הבכור מתקשה במסגרת הצבאית, ונשמע שחשוב ונכון שיקבל עזרה נפשית במסגרת זו.
    קשה לי לומר לך בדיוק מה לעשות אך יתכן שמה שהכי נכון ואפשרי כרגע הוא עבורך ללכת לטיפול שיוכל לתת לך ליווי ואפשרות להרהור ומציאת מענה - הן בתוכך והן במציאות החיצונית. איני יודעת מי תומך בך ועוזר לך, אך לאור מה שקצת תיארת ולאור העובדה שאת מושקעת במאמצים אדירים כהגדרתך, אני מאוד ממליצה לך לעשות זאת.
    כדאי למצוא גם מסגרות תומכות/טיפוליות עבור שני הבנים הצעירים - במסגרת טיפול משפחתי המשולב בשיחות פרטניות, או באופן נפרד.
    כמו כן יש לשים גבולות מאוד ברורים לבנך הבכור, בנוגע לאלימות, והשאלה כיצד לעשות זאת נותרת בעינה. קשה לי לומר כרגע אבל ברור שהמצב הזה לא יכול להימשך. גם אם המשמעות היא שאת זו שתפני לצבא, תדברי עם המפקד שלו ותדאגי שייקחו לו את הנשק האישי (אם יש לו). יתכן שאין מנוס ותצטרכי אפילו לומר לו זאת.
    לשיקולך והרבה כוחות.
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו